1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De VAM-berg is vrijdag het middelpunt van de strijd om het rood-wit-blauw bij de beroepsrenners. Om 13.15 uur klinkt ook voor Mike het startschot in Westerbork. De totale wedstrijd telt 195 km.

Nu de Tourselectie bekend is voor het Team Jumbo-Visma, is de verdere planning voor Mike ook duidelijk. Helaas is Mike niet geselecteerd voor de Tour, die op 1 juli in Kopenhagen (Denemarken) van start gaat. Wel is hij voorlopig geselecteerd voor de Vuelta.

Team Jumbo-Visma verschijnt vandaag niet aan de start van de vijfde etappe van de Tour de Suisse. Reden is dat ondanks alle voorzorgsmaatregelen corona opnieuw in de ploeg is geslopen. In het belang van de gezondheid van de renners en staf en ter bescherming van het peloton en de wedstrijd achten het medische en het sportieve management van de Nederlandse formatie terugtrekken uit de Zwitserse rittenkoers het verstandigste besluit. Het besluit is genomen in overleg met de directie van de Tour de Suisse.

De scenario’s van de eerste ritten beginnen wat op elkaar te lijken. Vaak zorgt de lastigheid van het slotklimmetje voor de uitdunning. Deze renners, gaan voor de etappezege. In de vierde etappe naar Brunnen was dat Daryl Impey. De Zuid-Afrikaan troefde na 190 kilometer Michael Matthews af.  Søren Kragh Andersen werd derde in de sprint van een uitgedund peloton.

Hij speculeerde gisteren al over het eventueel meesprinten in de straten van Grenchen. En dat gebeurde dus ook. Een groep van zo’n kleine zestig renners stormde naar de meet. Mike klasseerde zich als negende. De rit over 177 kilometer in deze Ronde van Zwitserland werd gewonnen door Peter Sagan. Bryan Coquard werd tweede voor Alexander Kristoff. Stephen Williams behield het gouden leiderstricot.

Andreas Leknessund heeft de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De beloftevolle renner van het Team DSM maakte in de rit naar Aesch deel uit van de vroege vlucht, reed weg op de laatste klim van de dag en soleerde vervolgens naar de ritzege. Stephen Williams blijft de leider in het klassement.

De eerste etappe in de Ronde van Zwitserland, met start en aankomst in Küsnacht werd verreden op een grote omloop van bijna 45 kilometer. De 26-jarige Stephen Williams van Bahrain Victorious won de sprint van vijftien renners, voor Schachmann en Kron.

De twee belangrijkste voorbereidingskoersen voor de Tour zijn de Dauphiné en de Ronde van Zwitserland. Mike zal morgen in de Küsnacht aan deze 8-daagse gaan beginnen. Zonder verwachtingen na zijn valpartij in de Ronde van Noorwegen.

Mike gaat morgen niet van start in de ZLM Tour. Hij is onvoldoende hersteld van zijn valpartij in de laatste rit in de Tour of Norway. Als laatste winnaar van de Nederlandse etappewedstrijd zal hij dus géén rugnummer 1 opspelden. Dat zal iemand anders zijn uit de ploeg.