1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Andreas Leknessund heeft de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De beloftevolle renner van het Team DSM maakte in de rit naar Aesch deel uit van de vroege vlucht, reed weg op de laatste klim van de dag en soleerde vervolgens naar de ritzege. Stephen Williams blijft de leider in het klassement.

De route ging over geaccidenteerd terrein over de beklimming van Gempen (5,4 km aan 4,6%), de Eichenberg (3,0 km aan 7,4%) en de Challpas (6,3 km aan 6,3%). Vanaf de top van de laatste pas was het nog 13,8 kilometer in vooral dalende lijn naar de definitieve finish. De zege leek ook vandaag weer weggelegd voor de puncheurs.

Sterke kopgroep krijgt de ruimte

In het eerste koersuur ging de snelheidsmeter regelmatig naar de vijftig. Tot dat tien koplopers ruimte kregen. Ze bouwden hun voorsprong uit tot zo’n vier minuten. Op 50 kilometer van de meet  zelfs zes minuten. Het gevaar vooraan was de 23-jarige Noor Leknessund. Hij stond op 61 seconden in het klassement en bleef ook als laatste over de kopgroep. De Noor won daardoor de rit en hield 38 seconden over aan de meet. Achter hem kwam de Italiaan Bettiol met een zegegebaar over de witte kalklijn. Hij wist niet dat Leknessund al binnen was

Mike kwam als 106e over de streep op 5:25 minuten van de winnaar. In het klassement staat hij nu 88e op 11:19 minuten

Derde rit zou een kans voor de sprinters kunnen zijn

Mike: “Het was vooral de dag goed doorkomen. Het was al snel duidelijk dat de winnaar vooraan zat. Van échte controle was geen sprake. Ik heb niet te veel geforceerd, ook niet op de laatste beklimming op 13 kilometer van de streep. Morgen wellicht een interessante dag, waarbij het op een sprint zou kunnen uitdraaien. En dan wil ik graag meesprinten.”