Vierde plaats in laatste rit Tour of Britain

In de laatste rit van de Tour of Britain is Mike opnieuw in de top vijf geëindigd. Hij werd in een sprint van iets meer dan veertig renners vierde. Mathieu van der Poel won de sprint voor Cees Bol en Matteo Trentin. In de etappe van Altrincham naar Mancheste over 166 kilometer werden al vroeg waaiers getrokken, waardoor al meer dan zeventig renners kansloos waren voor de dagzege. Naast de etappezege won van der Poel ook het eindklassement, waarin Mike zijn zevende positie vasthield.

Lees meer...

Mike (14e) behoudt in lastige slotfase 7e plaats in klassement

Mathieu van der Poel heeft met een zege in de zevende etappe in de Ronde van Groot-Brittannië zijn leidende positie verstevigd. Hij was in een sprint op de venijnige slotklim van de Burton Dassett iets sneller dan zijn belangrijkste concurrent Matteo Trentin. Met een 14e plaats stelde Mike zijn 7e plaats in het algemeen klassement weer veilig.

Lees meer...

Mike in WK-selectie voor wegrace in Yorkshire

Bondscoach Koos Moerenhout heeft Mike vandaag geselecteerd voor de wegrace op het wereldkampioenschap in Yorkshire. De wedstrijd wordt verreden op zondag 29 september. De ploeg van acht renners bestaat uit: Mathieu van der Poel, Nike Terpstra, Bauke Mollema, Dylan van Baarle, Sebastian Langeveld, Jos van Emden, Pieter Weening en Mike dus. Mathieu van der Poel zal als absolute kopman fungeren. Van Baarle en van Emden starten ook in de individuele tijdrit.

Lees meer...

Mike iets te snel van start in tijdrit in Pershore

De zesde dag van de Tour of Britain was de dag voor de tijdrijders. De zesde etappe in Pershore was namelijk een individuele tijdrit over 14,4 kilometer. Mike werd eenentwintigste op 32 seconden van de winnaar Edoardo Affini. De Italiaan bleef de Nederlanders Sebastian Langeveld en Dylan van Baarle zeven seconden voor. Mathieu van der Poel nam met een zesde plaats de leiderstrui weer over van Matteo Trentin. Mike staat nu zevende in het algemeen klassement op 35 seconden van de Corendon-Circus kopman.

Lees meer...

Derde zege voor Groenwegen na geweldige lead-out van Mike

Na het lastige klimmetje van de derde categorie net voor de finish van de etappe in Birkenhead  schoten twee gele mannetjes in de wirwar van  sprintende renners naar voren: na geweldige lead-out van Mike kon Dylan Groenewegen met overmacht zijn derde etappezege in de Tour of Britain binnenhalen.  Een juichende Mike (15e) zag niet alleen zijn ploeggenoot zegevieren, maar wist ook dat hijzelf  zijn mooie plaats in het klassement veilig stelde: 5e op 18 seconden van de nieuwe leider Trentin.  Ploegennoot Amund Janssen is 8e op 22 seconden.

Lees meer...

Veertiende plek in 4e rit zonder tijdverlies

De vierde etappe van de Tour of Britain stond aangeschreven als één van de lastigste. Met ruim 2600 hoogtemeters en veel op en af op smalle wegen bleven dan ook de sterkste renners over, zo'n veertig. Mathieu van der Poel won indrukwekkend in Kendal op de finishstraat, die omhoog liep (500 meter aan 11%). Door deze geweldige sprint kwam iedereen op 3 seconden binnen. Mike werd veertiende en staat nu vijfde in het algemeen klassement op vijftien seconden van de nieuwe leider, Mathieu van der Poel.

Lees meer...

Back to Top