Dertiende etappe: individuele tijdrit in Pau

De Franse gele-trui drager Julian Alaphilippe heeft de individuele tijdrit rond Pau over 27,2 kilometer gewonnen. Hij na preecies 35 minuten een voorsprong van veertien seconden op zijn belangrijkste belager, Geraint Thomas. De Belg Thomas De Gendt bracht al vroeg een knappe tijd op de klokken. Uiteindelijk werd de Soudal-Lotto renner derde op 36 seconden. Mike kwam met een achterstand van 4 minuten en 22 seconden terecht op positie 101 in het dagklassement. Zijn gemiddelde was rond de 41,5 kilometer per uur.

Lees meer...

Mike schuift mee in omvangrijke kopgroep in Pyreneeënrit

Toch enigszins verrassend schoof Mike vandaag mee in de eerste Pyreneeënrit. De twaalfde etappe vertrok in Toulouse met de finishstreep na 209,5 kilometer in Bagnères-de-Bigorre. De rit werd gewonnen door de Brit Simon Yates, die zijn twee medevluchters Mühlberger en Bilbao verwees naar de plaatsen twee en drie. Julian Alaphilippe blijft na twaalf dagen Tour de France de trotse leider en heeft nog steeds 1:12 minuten voorsprong op Geraint Thomas. Mike kwam uiteindelijk als 57e over de streep in de groep met alle klassementsrenners. Ze hadden een achterstand van 9,5 minuut op Yates.

Lees meer...

"We kwamen een mannetje tekort in de finale"

Na drie derde plaatsen en één tweede plaats was het eindelijk raak voor Caleb Ewan. De Australiër pakte in de straten van Toulouse zijn eerste ritzege en klopte nipt Dylan Groenewegen, die als tweede eindigde vóór Elia Viviani. Mike, die een lange lead-out moest doen kwam als veertiende over de streep. De Fransman Julian Alaphilippe behield de gele leiderstrui.

Lees meer...

Back to Top