Mike toch in een 'kleine' Ronde van Vlaanderen

De echte Ronde van Vlaanderen is voorlopig uitgesteld, als gevolg van de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen. Toch zal de Ronde van Vlaanderen zondag op een alternatieve manier doorgaan met een eerste virtuele editie ooit.

Lees meer...

Voorlopig geen koers!

Vanmiddag maakte de minister in België bekend dat Nokere Koerse, de Bredene Koksijde Classic, Dwars door de Westhoek, de Driedaagse Brugge-De Panne, de E3 BinckBank Classic, Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen niet zullen doorgaan op de geplande data. De federale overheid heeft beslist dat alle sportactiviteiten tot en met 3 april geannuleerd worden. Dat betekent dat alle Vlaamse voorjaarskoersen in het water vallen. Organisator Flanders Classics bevestigde vanavond het bericht.  

Lees meer...

Agenda 2020 Supportersclub

In de vergadering van dinsdag 3 maart heeft het bestuur van de supportersclub de activiteiten voor dit jaar vastgesteld. Hieronder de datums en de activiteiten:
- 12 april: naar Parijs – Roubaix (inmiddels is deze activiteit afgelast!);
- 9 mei openingsrit in de nieuwe AGU-wielerkleding:
- 21 juni: NK Drenthe (Wijster);
- 14-16 augustus: Ronde van Spanje en
- in oktober: jaarlijkse Supportersdag in Ysselsteyn.

Lees meer...

Update: streep door Italiaanse voorjaarskoersen en ook Parijs-Nice

Team Jumbo-Visma zal zaterdag niet deelnemen aan Strade Bianche. En zo heeft het coronavirus het wielerpeloton in een wurggreep. De beslissing om niet naar Italië af te reizen is op basis van een medisch advies genomen. Ook de aanbeveling van het Ministerie van Buitenlandse Zaken speelde mee in het uiteindelijke besluit. Waarschijnlijk geldt deze beslissing ook voor Tirreno-Adriatico (11-17 maart) en Milaan- Sanremo (21 maart). Het team wacht echter de besluitvorming van de Italiaanse regering af. Er wordt dan ook rekening gehouden met het medisch advies en de medische richtlijnen van de betrokken autoriteiten voordat er een uiteindelijke beslissing over deelname aan andere koersen wordt genomen.

Lees meer...

Sterk optreden in Omloop levert koploper Mike zesde plaats op

Waaierrijden, stevige wind en gietende regen maakten De Omloop zeer zwaar, maar Mike was de hele dag met zijn Jumbo-maten voorin te vinden. Zijn sterke optreden resulteerde in een plaats in de kopgroep van de dag en een mooie zesde plaats in de Belgische openingsklassieker.

Lees meer...

Mikes wielerlente begint in Omloop

Na drie Spaanse trainingskampen en het betwisten van twee veldritten is Mikes overwintering afgelopen. Vandaag vliegt hij met enkele ploeggenoten vanaf Tenerife naar België. Zaterdag staat hij in Gent met het nummer van de 'kopman' (151) aan de start van de eerste klassieker van de Vlaamse wielerlente: de Omloop.

Lees meer...

Back to Top