1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De weersvoorspellingen beloofden een heroïsche editie van Gent-Wevelgem. De voorspelde regen bleef uit, maar de waaiers kwamen er. Op de rechte wegen door De Moeren wist Mike zich met zijn ploeggenoten Mihkels, Rex en Petit uitstekend te handhaven in de eerste waaier. Het was jammer dat Laurens Rex door een lekke band deze groep moest laten gaan. Een definitieve schifting bleef echter uit, want kort voor de eerste passage van de Kemmelberg volgde een hergroepering, waardoor ook Girmay weer van voren kwam. Slechts een klein peloton bleek zich na de waaiers op te kunnen maken voor de finale over de Kemmelberg.

Duo vecht om zege
Na diverse schermutselingen bleven  na de laatste beklimming slechts twee koplopers over. Mathieu van der Poel en Mads Pedersen, vlogen met de wind in de rug naar de finish. Het  peloton bleef steken op ruim een minuut. In Wevelgem klopte Pedersen (Lidl-Trek) overtuigend zijn vluchtmakker.

'Val van Teunissen'
Als de treintjes in het peloton de sprinters positioneren, komt de melding 'val van Teunissen', maar we zien er geen beelden van. Jordi Meus sprint naar plaats 3. Hij verslaat o.a. Philipsen (4), Milan (5), Kooij (6) en Girmay (7). Mike komt met enige achterstand als 57e over de streep.

Schade na valpartij?
Hopelijk valt de schade voor Mike mee, want zijn programma meldt voor de komende twee weken: Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Ropubaix.


Je reed sterk in De Moeren!
"Zeker, dat ging wel goed. Daarna hebben we op het einde de sprint voorbereid voor Bini, maar hierbij ging ik nog onderuit. Ik wilde mijn ketting erop leggen, wat helaas niet helemaal goed ging. De schade lijkt echter mee te vallen. We zien het morgen wel."