1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De eerste etappe in de Ronde van Zwitserland, met start en aankomst in Küsnacht werd verreden op een grote omloop van bijna 45 kilometer. De 26-jarige Stephen Williams van Bahrain Victorious won de sprint van vijftien renners, voor Schachmann en Kron.

In de openingsrit van de Ronde van Zwitserland was het meteen alle hens aan dek voor de renners met klassementsambities. Er stonden 2700 hoogtemeters op het menu. De beklimmingen van de Pfannenstiel (4,1 km aan 4,6%) en de Küsnachter Berg (2,8 km aan 7,3%) moesten voor de schifting zorgen.

Kopgroep van zeven

De vroege vlucht werd gevormd door zeven renners, die van bij de start hadden besloten om weg te springen uit het peloton. De voorsprong van thuisrijder Vitzthum, Jay Vine, Johan Jacobs, Lewis Askey, Casper Pedersen, Chad Haga en Quinn Simmons liep al snel op naar zo’n vier minuten. Ook Mike werd genoemd op ProCyclingStats (PCS) en de liveticker van de organisatie. Maar dat bleek niet juist. Op de slotklim werden de laatste vluchters teruggepakt.

Favorieten roeren zich op slotklim

Jakob Fuglsang en Remco Evenepoel probeerde weg te geraken, maar zonder succes. In de sprint trok Stephen Williams toch wel verrassend aan het langste eind. De meeste favorieten verloren geen tijd. Martinez, Uran en Pinot kijken al tegen een achterstand aan van 51 seconden. Mike kwam als 76e, samen met Robert Gesink, over de streep. Hun achterstand bedroeg zes minuten een 22 seconden.

Mike; “Het was warm vandaag, bijna dertig graden. En het rondje was ook best lastig. Ik voelde wel dat ze nog zouden versnellen. En dat ik dan niet mee zou kunnen. Ik heb dan ook niet geforceerd. Uiteindelijk Pascal Eenkhoorn goed afgezet onderaan de laatste klim en rustig omhoog gerede. Pascal kwam als 24e in de tweede groep over de meet.”