1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Hij speculeerde gisteren al over het eventueel meesprinten in de straten van Grenchen. En dat gebeurde dus ook. Een groep van zo’n kleine zestig renners stormde naar de meet. Mike klasseerde zich als negende. De rit over 177 kilometer in deze Ronde van Zwitserland werd gewonnen door Peter Sagan. Bryan Coquard werd tweede voor Alexander Kristoff. Stephen Williams behield het gouden leiderstricot.

Wie denkt dat het een vlakke rit was, kwam bedrogen uit. Want meer dan 3000 hoogtemeters stonden op het menu. Een aantel gerenomeerde kleppers probeerden het in de beginfase. Boaro, Bissegger, Gilbert, Simmons, Rosskopf en Reutimann sloegen de handen ineen en reden drie minuten weg bij het peloton.

Uitdunning in kopgroep en Bissegger solo

Reutimann en Boaro werden bergop gedropt. En de Zwitserse tijdritspecialist Stefan Bissegger probeerde het dan even alleen, maar werd weer gegrepen door de andere drie. Vervolgens won Simmons ook de derde bergsprint van de dag. Met nog dertig kilometer te gaan was het verschil geslonken tot onder de minuut en probeerde Bissegger het nog een keer solo. De Zwitser dook vervolgens met een mooi gat de afdaling naar Grenchen in, waar met nog 24 kilometer te gaan voor de eerste keer de finish werd doorkruist. Daar kwam hij met een voorsprong van een minuut op het peloton voorbij.

Laatste klim funest voor Bissegger

De laatste klim was er voor Bissegger teveel aan. Op de Lommiswil op zeventien kilometer van de streep werd hij tot de orde geroepen en verdween hij naar de staart van het peloton. De sprinters mochten zich gaan opmaken voor hun eerste duel in deze Tour de Suisse.

Mike kwam op zo’n zes kilometer voor de streep vooraan. In eerste instantie was Robert Gesink zijn luitenant. Later ook bijgestaan door Sam Oomen en Pascal Eenkhoorn. Deze deed nog op twee kilometer een flinke beurt op kop van de groep.

Het was echter Peter Sagan die als eerste aanzette voor de sprint. De Slowaak hield knap vol en kwam als eerste over de finish. Bryan Coquard kwam van achteren nog hard opzetten en kaapte de tweede plek weg voor Alexander Kristoff, die derde werd.

Mike gokte op DSM en Bike-Exchange

Mike: “De drie jongen brachten me goed van voren. Maar het tempo lag niet hoog genoeg vooraan in het peloton, waardoor renners van achteren komen. Ik gokte op BikeExchange en DSM. Maar die gingen eigenlijk allemaal niet aan voor de bocht. En toen kwam de rest. Ja, dan zit je te ver. Pakte er nog een paar. Maar goed, het was al om zeep in die bochten. Ik eindigde ook precies achter Bol (DSM) en Matthews (BikeExchange).”