1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De VAM-berg is vrijdag het middelpunt van de strijd om het rood-wit-blauw bij de beroepsrenners. Om 13.15 uur klinkt ook voor Mike het startschot in Westerbork. De totale wedstrijd telt 195 km.

Van Westerbork gaat de aanlooproute via Bruntinge, Mantinge, naar Drijber waar de renners op de plaatselijke ronde van 14 km komen. Iedere omloop heeft twee beklimmingen van de Col du VAM. De finish zal rond 17.30 uur zijn. Om logistieke redenen heeft de organisatie ervoor gekozen de nationale titelstrijd bij profs niet zondag te plaatsen vanwege de TT in Assen die op dezelfde dag plaatsvindt.

De ploeggenoten
Voor Jumbo-Visma starten  de volgende renners: David Dekker, Tom DumoulinPascal Eenkhoorn, Olav Kooij, Gijs Leemreize, Timo Roosen, Mike Teunissen, Sam Oomen, Tim van Dijke, Mick van Dijke, Jos van Emden, Lennard Hofstede.

4e in 2021
Vorig jaar voltrok de titelstrijd zich op kleinere ronde rond de VAM-berg (foto). In de slotfase konden Timo Roosen en Mike aansluiten bij de koplopers van dat moment. Een demarrage van Mike in de laatste ronde leverde niets op, maar de poging van Roosen slaagde wel. De kampioenstrui was voor hem.  30 seconden na de onverwachte winnaar waren de overige ereplaatsen voor Sjoerd Bax (2), Oscar Riesenbeek (3), Mike (4) en Boy van Poppel (5).

Vorig jaar was je 4e bij het NK op de VAM-berg. Belooft dat iets voor vrijdag? "Ja, dat rondje ligt me wel. En het is niet de sterkst bezette koers, maar dit jaar is de ronde net iets gemakkelijker en ben ik zelf iets minder. Dus, even afwachten hoe het vrijdag gaat." Zou ploeggenoot Timo Roosen een tweede titel kunnen pakken? "Zeker, al heeft een beetje hetzelfde als ik, afwachten … We zijn echter met veel goede jongens. We blijven hoop houden dat we de winnaar dit jaar weer in onze ploeg zit." Jumbo verschijnt met een sterke ploeg. Is dat echt een voordeel? "Het is een voordeel en tegelijk een nadeel. Iedereen wil ons uiteindelijk maar wat graag kloppen en dan kunnen zeggen dat de Jumbo-mannen ondanks hun overtal er niet in geslaagd zijn te winnen. Het kan dus twee kanten op."

Tv
De wedstrijd is vrijdagmiddag alleen te volgen vanaf 14.35 uur op NPO1.