Na een bijzonder enerverende etappe, met een zeer aanvallend Team Jumbo-Visma, maakte een select gezelschap zich op voor de sprint op de hellende weg naar de finish in Jorpeland. Drie man bleken duidelijk de snelsten van het groepje. Ex-wereldkampioen Mads Pedersen haalde het voor de Noor Alexander Kristoff en Mike. Leider Hayter werd vijfde.

Mike draagt blauwe trui
In het algemeen klassement blijft Mike derde, maar door de bonificatieseconden is zijn achterstand op Ide Schelling (tweede) verkleind tot 10 seconden en op Hayter (eerste) tot 25 seconden. In het puntenklassement stijgt Mike naar plaats twee. Hayter heeft 6 punten meer. Aangezien Hayter start in de gele leiderstrui, draagt Mike morgen de blauwe van het puntenklassement.

Pittige heuvels
Achter de te verwachten zes vroege vluchters werd de strijd nooit saai. Het bleef op de klimmetjes aanvallen regenen, met name van Mikes ploeggenoten.  Ook Mike demarreerde, maar helaas kreeg hij geen ruimte. Nadat de koplopers ingerekend waren, slaagde de latere winnaar Pedersen erin enige tijd alleen voorop te blijven. Vooral de inspanningen van Jumbo-Visma zorgden ervoor dat het toch een eindsprint van een groep werd. Helaas leverde die niet op wat Mike hoopte.

We hebben een spannende koers gezien met een sterk Jumbo-Visma. Voor jou een zware rit?
"Ja, we wilden de koers hard maken. Dat is gelukt, maar helaas niet zo dat we met een goede groep konden wegrijden of dat we de topsprinters konden lossen. De jongens hebben echt flink gekoerst. Dat was mooi om te zien. Graag had ik ze willen belonen met een overwinning. Helaas waren er twee sneller. Misschien wachtte ik te lang in de sprint … Morgen is er nog een lastige rit, voornamelijk over het terrein van de vroegere Hammer-series. Dus dat is wel mooi."

Morgen slotrit
De laatste etappe start en eindigt in Stavanger. De rit van ruim 150 kilometer eindigt met een lokale ronden van 17 km waarin de renners drie keer over een helling van de Grisabakken moeten. De weg naar de finish is vlak. Eurosport Player zendt de wedstrijd uit vanaf 13:30 uur.