1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Opnieuw een ereplaats voor Mike in Noorwegen. Hij eindigde als derde in de tweede rit in dezelfde tijd als de etappewinnaar. En dat was Ethan Hayter die na de eerste, ook de tweede etappe in de Ronde van Noorwegen op zijn naam schreef. In de sprint bergop liet hij de Belg Tosh Van der Sande en Mike achter zich.. Hayter blijft natuurlijk leider; Mike staat nu derde in het klassement op 29 seconden van de 22-jarige Brit.

Sprint bergop op tweede dag

Eén van de verliezers van de eerste rit was Tobias Foss. Mikes ploegmaat en Noors kampioen sprong vandaag echter mee met de vluchters in het eerste koersuur. Samen met Charmig, Kjeldsen, Hjemsaeter en Iwersen vormde hij het vijftal van de vroege vlucht.
De etappe had in Sirdal zowel de start- als finishplaats. Een rit over 185 kilometer met op het einde een klim van een kilometer tegen ongeveer zeven procent. Iets voor de sterke sprinters, waarvan Mike er één is. Hij had zijn zinnen ook al op deze aankomst gezet.

Lang vals plat

De laatste zestig kilometer waren steeds wel bergop. Niet steil, maar toch slopend. Een grote groep bleef over. Mike werd steeds goed omringd. Voor hem zagen we steeds Harper en Geleijn en achter Mike zaten Bennett en Vingegaard. Op 40 kilometer voor de streep had de kopgroep nog 2,5 minuut. Charmig en Kjeldsen vielen toen terug in het peloton. Ook Foss & Co werden zestien kilometer van de streep in de kraag gevat. Kleine groepen proberen te ontsnappen, maar steeds zonder succes. In de finale werd Mike lang bijgestaan door Chris Harper, ook Bennett deed zijn best.

Laatste kilometer

Mike zet zich onderaan de klim in achtste positie. Kristoff lijkt mee te gaan sprinten, maar doet het voor Bystrom. Die doet nog een laatste uitval kort voor de streep. Hij is te vroeg, want Ethan Hayter komt opnieuw sterk opzetten. Mike probeert mee te gaan, maar komt twee fietslengtes te kort. Tussen de twee klasseert Tosh van der Sande zich als tweede. Door de drie bonificatieseconden gaat Mike van de zevende naar de derde plaats in het tussenklassement na twee ritten.

Op waarde geklopt
Mike: "Meer heb ik ook niet te melden. Het was in het peloton een gesloten koers tot in de finale. In de slotkilometer werd ik op waarde geklopt. Morgen ga ik het weer opnieuw proberen."