1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

In de vierde en laatste rit kwam de derde plaats in het klassement niet meer in gevaar. Mike werd in de rit van Hinna Park naar Stavanger vierde. De rit over 156, 5 kilometer werd gewonnen door Matthew Walls (Bora-hansgrohe). Mike verzekerde zich daarmee ook nog eens van de blauwe puntentrui.

Redelijk vlak parcours

De laatste rit was de meest vlakke rit van deze week, net iets meer dan 1200 hoogtemeters. De koplopers met Lewis, Appel, Broge, Van Poucke, Rhim. Kjeldsen en Hjemsaeter kleurden de vlucht van de dag. Het zevental hield stand tot op de plaatselijke omloop van 16,7 kilometer. Op dit traject nog een korte en steile helling, de Grisabakken (8 kilometer voor de meet en 600 meter a 8,2%)

Nog 40 renners over

In de slotfase bleven nog zo'n veertig van de 105 renners over, die zouden duelleren om de dagzege. De klassementsleider Ethan Hayter speelde geen rol van betekenis in deze sprint en hield zich afzijdig. Matthew Walls was de rapste in Stavanger en liet Mads Pedersen en Daniel Hoelgaard achter zich. Walls won op de Olympische Spelen in Tokio goed op de baan, op het onderdeel omnium.

Mooie reeks

Mike, die op de streep nog langs Alexander Kristoff glipte, werd vierde. Mikes buit van deze week: zevende, twee maal derde, vierde en dus ook winnaar van het puntenklassement. Een prima reeks als beste Jumbo-Visma renner in deze 4-daagse. En dan te bedenken dat Mike als laatste werd toegevoegd aan de selectie voor deze Scandinavische koers.

 "We kwamen voor de overwinning, maar dat werd na dag één al heel moeilijk. We hebben deze week vooral veel ereplaatsen behaald. Natuurlijk zou ik graag een keer winnen, maar het is wel leuk dat ik in ieder geval de overwinning van het puntenklassement mee pak. We hebben een mooie koers gereden, maar een overwinning ontbreekt. Maar slecht was het niet.", aldus Mike.