WK: "Het zal beslist een slopende rit worden!

De voor velen vanzelfsprekende WK-selectie van Mike is uiteraard te danken aan zijn prachtige resultaten van dit seizoen. Zijn 37e plaats op de UCI World Ranking, die wordt aangevoerd door ploeggenoot Roglic, maakt zijn status in het profpeloton duidelijk. Voor hem staan slechts drie Nederlanders: Van der Poel (11e), Mollema (31e) en Groenewegen (35e).

De rugnummers
Zondagmorgen starten de profs in Leeds hun de strijd om de felbegeerde regenboogtrui rond 9.30 uur. De Nederlandse ploeg van acht renners heeft de volgende rugnummers: Mathieu van der Poel (39), Nike Terpstra (36), Bauke Mollema (35), Dylan van Baarle (38), Sebastian Langeveld (34), Jos van Emden (40), Pieter Weening (41) en Mike (37). Mathieu van der Poel zal als absolute kopman fungeren. 

Mike die vrijdagmorgen in Engeland arriveerde, heeft al gemerkt dat er ook voor hem ter plekke supporters zijn. "Het zal mijn eerste wereldkampioenschap worden bij de profs. Ik hoop kopman Mathieu van der Poel goed te kunnen ondersteunen, maar ben ook wel benieuwd naar het verloop van de koers. Ik rij met nummer 37, maar de nummers krijgen we zaterdag pas. De rit met totale lengte van 285 kilometer zal beslist slopend worden. Zeker in combinatie met het voorspelde slechte weer." Tv-beelden laten zien dat er veel lekke banden zijn? Hebben jullie speciale banden? "Nee, we rijden gewoon op onze vaste, bekende tubes. We hopen op het beste."

Tv
De titelrace over bijna driehonderd  kilometer eindigt rond 16.00 uur op een hellende aankomststrook in Harrogate. NPO1, Eurosport en Sporza zenden de wedstrijd uit.

 

Back to Top