Geen superbenen voor Mike in de Primus Classic; wel negende

Mike werd vandaag negende in de Primus Classic. In Haacht wist Edward Theuns met een late uitval het sprintende peloton voor te blijven. De Trek-Segafredo renner (vorig jaar nog ploegmaat van Mike) bleef de Duitser Pascal Ackermann en de Belg Jasper de Buyst nipt voor. Dylan Groenewegen werd als eerste Jumbo-renner zesde.

Grote namen aan de start
Naast veel deelnemers van gisteren in Koolskamp kwamen vandaag ook Mathieu van der Poel, Greg van Avermaat en Peter Sagan de benen testen voor het WK. Koersdirecteur Peter van Petegem had vijftien beklimmingen uitgezocht. Het was maar de vraag of alle sprinters zich konden handhaven in de eerste groep.

Kopgroep krijgt zes minuten
In een 2-traps raket ontstond na zo'n dertig kilometer een kopgroep van vijf renners. Michael Schär, Dylan Bouwmans, Aaron Verwilst, Fritjof Røinås en Elias Van Breusegem reden weg en kregen zes minuten. Vooral het middenstuk was vrij lastig omdat de klimmetjes elkaar snel opvolgden. Dat was zoiets van tachtig tot dertig kilometer voor de streep. In die fase maakten Nathan Van Hooydonck, Cyril Lemoine en Mads Pedersen de oversteek. Er was toen nog één uur koers (45 kilometer).

Moskesstraat, nieuwe venijnige helling
Van Petegem had een nieuwe, korte en steile helling gevonden, de Moskesstraat. Daar liet Van der Poel zich zien en alleen Greg Van Avermaet en Peter Sagan konden mee met zijn versnelling. Bijna iedereen werd opgeraapt, alleen Van Hooydonck en Schär (beiden CCC) reden nog voorop. De groep met van der Poel werd echter ook weer ingerekend. En het CCC-duo ook, al was dat pas op zeven kilometer van de meet.

Plannetje Trek-Segafredo lukt
Jasper Stuyven probeerde de organisatie van de sprinttreintjes te ontregelen en vertrok op 5000 meter van de meet met een krachtige en stijlvolle versnelling. Toen hij werd gegrepen probeerde zijn ploegmaat Edward Theuns het. En met succes! Theuns had bij de slotkilometer een kleine voorsprong. Vanuit de achtergrond zette Ackermann zijn spurt in, maar de Duitser bleek net tekort te komen. Met een halve fiets voorsprong wist Theuns de Primus Classic op zijn naam te schrijven.

Mike: "Er werd in dat middengedeelte flink gekoerst. Ik zat soms wat ver en had vandaag ook geen superbenen. Uiteindelijk kwam alles weer samen. Op dat moment hebben wij besloten om de kaart Dylan te trekken. Maar in de spurt kwamen we weer wat ver te zitten -mede door verschillende renners- die uitstuurden. Toen werd het te lastig. Ik ben van achteruit aangegaan en kwam Dylan er relatief laat overheen."

Back to Top