1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

50 km na de start van de 103e Ronde van Vlaanderen – op  de zonovergoten Grote Markt in Antwerpen – ging Mike al onderuit in het grote peloton. Even rommelde hij wat aan zijn fiets en kon daarna gelukkig doorgaan. Achteraf bleek hij toch wel last gehad te hebben van deze tuimeling. Na een korte achtervolging sloot hij weer aan bij de hoofmacht, waaruit een klein groepje renners was ontsnapt.

Van voren
Bij de eerste passage van de Muur in Geraardsbergen bleek Mike niet goed genoeg om zich van voren te handhaven. Maar na enige tijd wist hij toch weer met een grote groep terug te keren bij de eersten. De koers 'ontplofte' herhaaldelijk, met als resultaat dat bij de Kanarieberg alleen Mike en Wout van Aert nog namens Jumbo-Visma in de eerste groep zaten. Jumbo-Visma was vandaag minder sterk dan de voorgaande wedstrijden.


Supporters op post (foto: Hein van Bakel)

Hotond
Tot de Hotondberg in de buurt van Ronse kon Mike iets betekenen voor Van Aert. Lange tijd reed Mike in groepje van acht achter de eerste groep van een twintig renners. In de slotfase sloot nog groepje aan bij Mike en zijn collega's. In het sprintje met o.a. Vermarcke, Démare, Degenkolb om plaats 25 werd Mike 31e.

Verrassend
Alberto Bettiol (EF Education First) verraste alle grote namen door op de Oude Kwaremont weg te rijden en een kleine voorsprong te verdedigen tot op de finishlijn, Kasper Asgreen en Alexander Kristoff bezetten de resterende podiumplaatsen. Van der Poel die na een spectaculaire val weer naar de kop van de koers wist te rijden, werd 4e. Wout van Aert eindigde als  14e.


Met supporters na afloop van de Ronde (Foto Hein van Bakel)

Supporters
De meegereisde leden van de supportersclub zagen Mike passeren op de Paddestraat en de Berendries. Na afloop konden ze nog een praatje met hem maken bij de teambus op de markt in Oudenaarde.  

"Na die val had ik toch last van mijn knie", zegt Mike na de wedstrijd. "We misten de slag op de Muur, we kwamen echter  terug. Ik kon steeds volgen, maar ook niet meer.  Op de Hotond brak het peloton en kon ik net niet mee. Toen kwam ik dus in de tweede groep terecht en daarmee reden we naar de streep in Oudenaarde. Voor mijn deelname aan Parijs-Roubaix is de val van vandaag geen probleem. Onderweg heb ik helaas weinig gezien van 'mijn' supporters. het was overal veel te druk. Maar na de aankomst heb met hen gesproken en heeft Hein van Bakel een foto gemaakt." (Foto's worden opgenomen in de Nieuwsbrief die deze week verschijnt.)