1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Het  hoogtepunt van klassieke voorjaar in België is altijd de Ronde van Vlaanderen. Zondagmorgen vertrekken de renners om halfelf vanaf de markt in Antwerpen voor de befaamde tocht over iconische kasseienstroken en hellingen. Denk maar aan de keien van Lippenhovestraat, Haaghoek, Paddestraat en venijnige klimmetjes van De Muur van Geraardbergen, Koppenberg, Oude Kwaremont, Berendries, Paterberg, Kanarieberg. Rond vijf uur zal de winnaar arriveren in Oudenaarde en weten we wie na Terpstra (2018) zijn naam op de erelijst mag zetten.

Team Jumbo-Visma
Mike en zijn ploeggenoten dragen de volgende rugnummers:
131 Wout van Aert , 132 Amund Grøndahl Jansen, 133 Mike, 134 Pascal Eenkhoorn, 135 Taco van der Hoorn, 136 Danny van Poppel, 137 Maarten Wynants.

"Vrijdag komen we samen met de ploeg", zegt Mike. "Wout is natuurlijk kopman. Zelf ben ik helaas weer wat verkouden, of misschien wel … nog steeds. We zien wel wat het wordt. Het is wel fijn om Wout erbij te hebben. Je kunt dan altijd nog van betekenis zijn voor iemand anders. Ik weet dat er veel supporters voor mij naar de Ronde komen kijken, maar ik betwijfel het of ik ze echt zal zien. In Vlaanderen is dat gewoon lastig. Overal staan de mensen meerdere rijen dik.

Supporters naar Vlaanderen
Liefst twee busjes met supporters vertrekken zondagmorgen vanuit Ysselsteyn naar Vlaanderen. De opstapplaats is bij clublokaal Roelanzia. Gepland is dat de supporters Mike zullen zien bij de doorkomst op de Paddestraat, de beklimming van de Berendries en bij de finish in Oudenaarde. Na de wedstrijd kunnen ze nog bij de teambus een praatje maken met Mike en zijn ploeggenoten.
Ook zaterdag zijn al enkele supporters aanwezig in de Ronde. Zij rijden de lande editie van de toerversie van zondagse koers, gewoon van Antwerpen naar Oudenaarde. Zondag zullen ze met de nodige parcourskennis de verrichtingen van de profs kunnen volgen.

Supportersclub in het nieuws
In de rubriek Fanclub Friday is vandaag op de site In de Leiderstrui een mooi artikel gepubliceerd over de supportersclub van Mike. Voorzitter Willie Koonings vertelt over zijn fascinatie voor prestaties van zijn jonge dorpsgenoot en het reilen en zeilen van de vijfjarige club. Lees het artikel hier

Tv
Eurosport en Sporza zenden de hele wedstrijd uit. Sporza begint al om 9.30 uur met een voorbeschouwing. NOS geeft verslag vanaf 13.00 uur.