Mike toont zich in Flanders Fields, Sagan wint in Wevelgem

Wereldkampioen Sagan heeft voor de derde maal de klassieker Gent-Wevelgem gewonnen. In de eindsprint van de eerste groep, waarin veel grote namen zaten, was hij duidelijk sneller dan Viviani en de Franse kampioen Démare.  De teleurgestelde Viviani liet  direct na de finish zijn tranen de vrije loop. Matthews, de kopman van Sunweb,  werd 13e.

In Flanders fields
Het koersbeeld van de eerste uren door Flanders Fields werd bepaald door een kopgroep met o.a. Brian van Goethem en Jan-Willem van Schip van de Roompot-formatie. In het peloton koerste Mike steeds attent van voren in de tocht langs plaatsen die herinneren aan de felle strijd tijdens de Eerste Wereldoorlog.  De passages van de plugstreets  en de beklimmingen van de Kemmelberg zorgden er telkens voor dat er gaten vielen in het peloton..

"Aanval Teunissen"
Na de voorlaatste  passage van de Kemmelberg  demarreerde Mike, pakte een kleine voorsprong, maar kreeg geen hulp.  Hierna probeerden meer renners te ontsnappen, maar niemand kwam weg.

Geen samenwerking
Na de laatste doortocht op de Kemmelberg  slaagde echter een vijfentwintigtal renners, onder wie veel favorieten,  erin om weg te rijden. Mike moest helaas toezien hoe die groep steeds meer afstand nam van het groepje waarin hij zat. Hoewel Mike riep en gebaarde dat iedereen even op kop moest rijden, kwam de samenwerking  niet op gang. Bijna drie minuten na Sagan kwam Mike als 34e aan in Wevelgem. Bij hem zaten o.a. Roosen, Theuns, Terpstra en Van Poppel.

Op weg naar huis vanuit Wevelgem doet Mike zijn relaas: "Ik kon de hele dag goed mee, maar bij de laatste keer dat we over de Kemmel trokken, voelde ik me minder worden. Je wordt dan minder scherp en ik zakte net te ver naar achter in de groep. We zagen ze van voren wegrijden. Je hoopt natuurlijk dat ze stil vallen, maar helaas, dat gebeurde niet. In onze groep wilden enkelen maar zo half en half overnemen en dan kom je echt niet meer terug. Je moet het gat namelijk meteen dichtrijden. In het begin  ging immers maar om een paar seconden. Gelukkig krijg ik woensdag een nieuwe kans om me tonen. In Dwars door Vlaanderen.starten we met ongeveer dezelfde ploeg."

Back to Top