Lekke band haalt streep door ambities van Mike

Niki Terpstra (Quick-Step) heeft de E3 Harelbeke op zijn naam geschreven. In een zeer spannende finale verdedigde hij met succes een kleine voorsprong op een groepje achtervolgers van wie ploegmaat Gilbert op de streep titelverdediger Van Avermaet klopte in de strijd om de tweede plaats.

Valpartij
Nog voordat de renners de bergzone bereikten,zorgde een massale valpartij in het eerste gedeelte van het peloton ervoor dat grote groep in stukken werd gebroken. Een van de slachtoffers was Lennart Hofstede. Ook voor Mike betekende dit dat hij met o.a. Vanmarcke, Naesen en Stuyven aan een geweldige achtervolging moest beginnen.

Verkeerde moment
Net toen zij in de finale weer aansloten, reed Mike bij de Paterberg lek en was voor hem eigenlijk de koers gedaan. Hij arriveerde in als 38e in Harelbeke in een groepje dat een achterstand had van ongeveer 8 minuten. Mikes ploeggenoten Curvers, Hofstede, Bauhaus en Stamsnijder reden de wedstrijd niet uit.

Achtervolgen, 1 x ademhalen en dan … lek
"Nou dat was een 'feest', vertelt Mike na de finish. "De koers begon vroeger dan normaal door die massale valpartij op 100 km van de streep. Ik zat erachter en toen begon een lange, lange achtervolging. Uiteindelijk bleven we met zo'n twintig man over in de achtervolgende groep en daarmee sloten we op weg naar de Steenbeekdries weer aan bij het peloton.

Ik kon net 1 keer ademhalen en ik voelde meteen dat ik achteraan lek stond. Er waren veel gelosten en dus was de auto ver weg. En ja, dan is de koers over …

Ik kwam in het eerste groep met gelosten terecht. Samen zijn we blijven rijden tot op de streep. Bij de gevallen jongens van onze ploeg is gelukkig alleen sprake van lichte schade. Het valt bij iedereen wel mee."

Mike op Twitter

MikeTeunissen
MikeTeunissen Enjoying #WorldBicycleDay with a warmup and a short 6,6 k ride.. 😵Quite satisfied with the result in the prologue o… twitter.com/i/web/status/1…

via Twitter for iPhone • 5 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen 35 k time trial on a normal bike, nice..😅 Happy that one is over, now time to focus on the 3 last days over here in Cali.

via Twitter for iPhone • 2 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen Oh boy, what a day.. Took some air time when I went down at 70 k in the first decent, came back, suffered all day a… twitter.com/i/web/status/9…

via Twitter for iPhone • 2 retweets

Social

Mike op Strava     Mike op Facebook     Mike op Twitter