Mike en Team Sunweb voorin in Tirreno, 20e plek

Wie de finale van de derde rit van Tirreno-Adriatico heeft bekeken, heeft gezien dat de finale behoorlijk chaotisch was. De zijwind, het van voren houden van de kopmannen en dan nog eens het formeren van sprinttreintjes op de smalle wegen zorgden voor deze hectiek. De massasprint werd op 800 meter van de eindstreep ontregeld door een valpartij. Mike kon deze ontwijken en werd uiteindelijk twintigste.

De etappe van Monterontondo Marittimo naar Montalto di Castro over 204 kilometer werd gewonnen door wereldkampioen Peter Sagan. Hij verwees Elia Viviani en Jürgen Roelandts met ruim verschil naar de tweede en derde plaats.

Team Sunweb bij de pinken
Na een snelle start kregen zeven renners de ruimte van het peloton, te weten Andriy Grivko, Mirco Maestri, Luca Wackermann, Iuri Filosi, Kohei Uchima, Alexis Gougeard en Mattia Frapporti. Het verschil schommelde een tijd lang tussen de drie en vier minuten. Filosi hield het lang vol, maar op twintig kilometer van de streep was zijn solo ook afgelopen.
Op dat moment meldde het Team Sunweb zich nadrukkelijk van voren. De zwart-witte formatie was attent en beducht op waaiervorming. Dat kwam er niet van. Mike deed prima zijn werk en positioneerde Tom Dumoulin in het wiel bij de andere favorieten, t.w. Sagan, van Avermaet en Nibali.

Mike: "Tsjonge, wat een hectiek. Er stond best veel wind, waardoor iedereen probeerde voorin te zitten. Dat lukt ons als ploeg prima, maar helaas brak het peloton nooit. Maar we waren zeker bij de les. Het was in eerste instantie het plan om Tom van voren te houden. Daarna zou Ramon Sinkeldam de sprint doen. Maar de valpartij gooide wat roet in het eten en was het vooral rechtblijven. Dat lukte nog net om de valpartij te ontwijken en erom heen te sturen. Daarna uitgebold richting de streep."

Back to Top