"Tevreden kan ik pas zijn als ik hier in de eerste groep omhoog rij."

Het beeld van de lastige tweede etappe in Tirreno-Adriatico werd lange tijd  bepaald door de verrichtingen van zes vroege vluchters. Zij kregen een maximale voorsprong van ruim vijf minuten. 20 km voor de aankomst werden zij ingerekend door het peloton, waarin het tempo op de beklimmingen steeds werd opgevoerd. 

Tweede plaats
In de slotfase slaagde Geraint Thomas (Sky) erin weg te rijden uit de steeds kleiner wordende eerste groep en de tweede etappe op zijn naam te schrijven. De demarrage in de slotfase van Mikes ploeggenoot Tom Dumoulin was niet krachtig genoeg om Thomas nog te achterhalen, maar leverde hem wel de tweede plaats op in de daguitslag.

Mike 79e
Zes kilometer voor de finish zagen we Mike nog in het peloton rijden.  Hij arriveerde in het gezelschap van Stybar als 79e in Pomarance. Zijn achterstand op Thomas bedroeg 5.23 min. In algemeen klassement is Mike nu 77e achter Van Avermaet, de nieuwe drager van de blauwe trui.

Reactie uit Pomarance
"Zoals verwacht was het een lastige rit", vertelt Mike na afloop. "En een lange rit ook. De finale kwam pas op gang op de eennalaatste klim. Net voor de top moest ik passen. maar in de afdaling kon ik nog terugkomen. Toen heb ik nog geprobeerd wat voor Tom Dumoulin te doen, maar ik kwam niet meer bij hem. Op het einde werd ik gelost. En die tweede plaats van hem: niet slecht! Zelf ben ik wat verkouden, dus moet ik het per dag bekijken. Vandaag was het gewoon oké. Tevreden kan ik pas zijn als ik hier in de eerste groep omhoog rij."

Back to Top