1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De Colombiaan Nairo Quintana heeft net als in 2015 de Tirreno-Adriatico-etappe naar de Monte Terminillo gewonnen. Hij had in deze vierde etappe over 171 kilometer achttien seconden voorsprong op Geraint Thomas en neemt de leiderstrui over van Rohan Dennis. Mikes ploegmaat Tom Dumoulin eindigde als zesde op 41 seconden.

Vroeg in de koers waren zes renners zonder naam ontsnapt. In de finale bleef de Italiaan Ballerini als enige over. Hij werd in de slotbeklimming ingerekend door een uitgedund peloton. Op drie kilometer van de top ging Nairo Quintana in de aanval, maar Adam Yates, Geraint Thomas en Rigoberto Uran konden reageren. Bij de tweede poging kon hij een gat slaan een achterhaalde de koploper van dat moment, de Sloveen Simon Špilak.

Sunweb op de verrassing
Mike kwam als tachtigste over de streep op 15 minuten en 46 seconden van Quintana. Hij zat in een groep van veertien renners met o.a. Greg van Avermaet en Zdenek Sybar. In het algemeen klassement staat Mike op plaats 72. Het Team Sunweb probeerde op 35 kilometer van de meet een verrassingsuitval te plaatsen. Want ook de wind zou in de aanloop naar de klim voor een schifting kunnen zorgen. Mike, die zich opnieuw liet zien bij deze actie kreeg met zijn ploeggenoten al snel hulp van de renners van Lotto-Soudal. Maar na zes kilometer kwam een einde aan de poging. Helaas zonder succes!

Relaas vanuit Italië
Mike over de aanval met de ploeg in de finale: "Er was wind, dus het was de moeite om het te proberen, zeker toen de Belgisch Lotto-mannen meehielpen. Maar aan de andere kant viel de wind wat weg, waardoor het niet in waaiers uit elkaar viel. Daarna heb ik Tom geholpen naar de slotklim. Voor mij was het toen klaar."