Valpartij in Dwars door Vlaanderen

Door een valpartij in Dwars door Vlaanderen verliep de wedstrijd voor Mike erg ongelukkig. Mike kwam tussen de Kattenberg en de Leberg na 112 kilometer ten val. Er wordt tot dan hard gekoerst met al in het eerste koersuur 48,2 kilometer op de teller.
 "De groep brak op een korte kasseienstrook en we zaten in de achtervolging', vertelt Mike.

"Plots doemde er een Tinkoff-Saxo renner voor me op. Hij reed lek en we zaten rechts op het kantje. Ik zag hem te laat en raakte hem met de schouder. Daardoor kwam ik ten val en nam ik vijf renners mee in de tuimeling."

Schaafwonden op scheenbeen, onderarm en heup waren de resultaten van de valpartij. Ook de binnenkant van de hand heeft door het schuiven over het asfalt een brandwond. Direct na de val werd Mike met ploeggenoot Jos van Emden per ambulance naar het ziekenhuis in Oudenaarde gebracht.
"Ik was ook effe groggy en kon in eerste instantie niet goed lopen door de kwetsuur aan de heup. Echter op de foto’s was niets te zien. De brandwond aan mijn hand baart me wel een beetje zorgen. Moet vandaag kijken of en hoe dat gaat met fietsen", liet Mike vanmorgen weten.

Normaal gesproken komt de Volta Limburg Classic over negen dagen niet in gevaar. Voor LottoNL-Jumbo was het een dag om snel te vergeten. Jos van Emden, Maarten Tjallingii, Rick Flens en Bert-Jan Lindeman moesten eveneens de wedstrijd vroegtijdig verlaten na een valpartij.
Jelle Wallays won Dwars door Vlaanderen door in de laatste kilometer zijn medevluchters Edward Theuns, Dylan van Baarle en Poolse wereldkampioen Michal Kwiatkowski in die volgorde achter zich te laten.

Back to Top