1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Zeeuws-Vlaanderen was het decor van de Ronde van Zeeland Seaports. De wind en de regen in combinatie met de 196 kilometer zorgden voor een ware slijtageslag.
Mike hield in deze uithoudingsproef prima stand en was één van de twintig renners die de finish haalden. De andere 120 coureurs werden uit koers genomen vanwege een te grote achterstand.

Van waaier naar waaier

Mike: "In het begin reden zes renners weg. Na een uur reed ik lek, maar ik kon terugkomen in het peloton. Toen ik nog op een honderdste stek reed, werd op de smalle wegen alles op een lint getrokken. Er ontstonden vier tot vijf waaiers. Ik ben van waaier naar waaier gereden en in de tweede groep terecht gekomen. Inmiddels zaten er toen 24 renners voorop, waarbij de ploegen van Etixx, Lotto-Soudal en Roompot goed vertegenwoordigd waren. Wij hadden alleen Timo (Roosen, red.) mee.  Bij kilometer 70 reden we met z’n achten onder aanvoering van Yves Lampaert weg op een kasseienstrook. We bleven lang op 40 seconden hangen, maar konden drie kwartier later toch aansluiten. Die inspanning kostte veel energie."

Etixx overmacht op 80 kilometer van de meet

Kort na de bevoorrading reden vervolgens de drie Etixx-renners Terpstra, Keisse en Wisniowski weg. De Belg Iljo Keisse mocht als eerste de finishlijn in Terneuzen passeren.
Achter het trio viel de groep met de zeventien renners ook uit elkaar.
Mike: "We reden zelfs nog op een gegeven moment met z’n tienen voor plek zeven, maar werden kort voor de streep teruggepakt. Ik gokte toen nog een beetje op de sprint, waarbij ik van achteruit wilde komen. Dat liep niet zoals ik had verwacht. Ik had ook niet meer de punch. Door de lekke band en de achtervolging van dertig kilometer met z’n achten was ik niet fris genoeg in de finale. Toch was ik goed vandaag, maar ik zat door de lekke band op een belangrijk moment niet vooraan."