In voorlopige selectie Ronde van Romandië

Mike is opgenomen in de voorlopige selectie voor de Ronde van Romandië. Deze zesdaagse etappewedstrijd in Zwitserland maakt deel uit van de World Tourkalender. Dit is de eerste World Tourkoers voor de Noord-Limburger, die tot nu toe alleen aan de start stond in wedstrijden in de Europe Tour. 

De Ronde van Romandië start op 28 april met een ploegentijdrit van 19 kilometer en eindigt 3 mei met een individuele tijdrit van 17 kilometer. In de tweede tot en met de vijfde etappe is een flink aantal beklimmingen opgenomen tot een hoogte van 1500 meter. De laatste twee edities werden gewonnen door Christopher Froome, zowel in 2013 als in 2014 voor Simon Spilak en oud-wereldkampioen Rui Costa.

Mike start in april eerst op zaterdag 4 april in de Volta Limburg Classic. Hij stond nog niet eerder aan de start van de Limburgse klassieker met start en finish in Eijsden. Ook niet toen deze nog de benaming Hel van het Mergelland droeg.

Op woensdag 8 april volgt de Scheldeprijs met start en finish in het Belgische Schoten. De laatste voorbereidingswedstrijd op de Ronde van Romandië is de Brabantse Pijl op woensdag 15 april. De selecties zijn allemaal nog voorlopig en kunnen worden gewijzigd, zeker na de valpartijen van diverse renners uit het team in Dwars door Vlaanderen.
Dat geldt ook voor de preselectie van de 22-jarige renner uit Ysselsteyn voor de Ronde van Californië van 10 tot en met 17 mei.

Back to Top