1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Het was drummen op smalle, bochtige  wegen rond finishplaats Peer. Tweemaal was Mike vandaag betrokken bij een valpartij, maar gelukkig zonder ernstige gevolgen. Op 8 km voor de finish was er het een massale valpartij in de buik van het peloton. Voor de echte finale begon, zat Mike al weer in de eerste groep.

Weer in de remmen
In de bocht net voor de rode vod ging het weer mis en moest hij met veel andere renners voet aan de grond zetten. Iedereen wist dat door de zogenaamde 3 km-regel niemand tijd zou verliezen. Een halve minuut na sprintwinnaar Sam Welsford (DSM) arriveerde Mike druk pratend, waardoor zijn supporters meteen begrepen dat de schade meeviel.

Naar plaats 6
Jasper Philipsen kwam net te kort tegen de snelle man van DSM. Olav Kooij werd derde. Mike werd 42e in dezelfde tijd als de winnaar. Tim Wellens blijft leider, Mike staat nu in het klassement 6e. Hopelijk kan hij die positie morgen verdedigen, want in de rangschikking is het spannend: tussen plaats 4 tot en met 10 zit een verschil van 6 seconden ...

Vroege vlucht
De verwachting was dat vierde rit in de Renewi Tour zou eindigen in een massasprint. Traditiegetrouw verzorgden de Belgische ploegen Team Flanders-Baloise en Bingoal-WB de vlucht van de dag. Beide ploegen stuurden twee renners vooruit, die onderweg mochten sprinten voor het klassement van de strijdlust. Het kwartet hield het uit tot zestig kilometer van het einde. Daarna gebeurde er lange tijd niets.

Bonificatieseconden
De Groene kilometer zorgde in de slotfase voor enige opwinding.In het algemeen klassement zijn de verschillen klein, daarom waren alle toppers bij de les. Mike streek 3 bonificatieseconden op door het eerste sprintje te winnen.

Bidon
Op Sporza en Europort memoreerden de verslaggevers uiteraard Mikes schittende zege op De Vesten en hadden ze er ook oog voor dat hij onderweg zijn lege bidon naar een jongetje gooide. Wellicht een nieuwe supporter verworven.

 

RENEWI 4 PHOTONEWS 11048725 048 3

In de finale betrokken bij twee valpartijen? "Klopt, dat is deze wedstrijd hè 😅"
Ernstig? "Nee viel wel mee, geen schade."
Boniseconden in Groene kilometer gemakkelijk kunnen pakken? "Nee, nee,  gemakkelijk gaat niks meer op dit niveau, maar de jongens van de ploeg zetten me goed af!"