1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Met een beslissende uitval verraste Mike op anderhalve kilometer van de finish zijn medekoplopers. Veel voorsprong kreeg hij nooit, want het waren geen 'pannenkoeken' die met hem de finale van de etappe rond Geraardsbergen kleurden. Een paar dagen geleden strandde in de Egmont Cycling Race zijn soloactie in de laatste kilometer, maar nu slaagde hij erin zichzelf op de hellende finishstrook van De Vesten - de aanloop naar de befaamde Muur - een prachtig verjaardagcadeau te schenken. Dolgelukkige supporters konden hem daar tweemaal felicteren. 

Attent in koninginnenrit
De derde rit van de Renewi Tour voerde de renners van Aalter naar Geraardsbergen. Met onder meer een dubbele beklimming van de Muur én de Bosberg was duidelijk dat dit de koninginnenrit zou zijn. Een groep van 5 renners, met daarbij Arne Marit van Intermarché zorgde voor de vlucht van de dag. Hun voorsprong werd nooit groter dan 3 minuten. Bij de eerste beklimming van de Bosberg maakte een groep met o.a. Mike de oversteek naar de koplopers. Bij demarrages uit dat pelotonnetje reageerde Mike steeds attent.

Elitegroep
Na een grote lokale ronde legde de Muur de koers in een beslissende plooi, want na een felle strijd reed een elitegroep weg met o.a. Marc Hirschi, Yves Lampaert, Tim Wellens, Arnauld De Lie, Fred Wright, Florian Vermeersch en Mike. Het verschil met het kleine peloton werd nooit groot, maar de samenwerking bij de koplopers bleef goed. Alleen Wellens kwam nauwelijks op kop vanwege een leeglopende band. Aan de bonificatiesprint van de Groene Kilometer deed Mike niet mee. Wel bleef hij eten en drinken. Op de kasseien van de Denderoordstraat moesten Mike, Florian Vermeersch en Yves Lampaert diep gaan om de aansluiting te houden.

RENEWI 3 A PHOTONEWS 11048566 160

"Het werd alles"
In de lastige finale dreigde het achtervolgende pelotonnetje weer te komen aansluiten. Een eerste aanval van Mike leverde niets op, maar zijn tweede poging bleek de juiste: "Ik voelde dat ik het minst over had van iedereen. Het was alles of niks en het werd alles."Mike: "Ik ken slechtere verjaardagen ;) Ik anticipeerde een beetje met de groep ervoor maar we kregen weinig ruimte. Dat kostte echter wel energie, dus wist ik dat het lastig werd om de goeien  nog te volgen. Dat ging gelukkig dus toch nog net. Daarna  was het inderdaad vooral overleven. Op het einde was het beste er wel af en was het alles of niks gokken. Dat ging goed ;) "

Top tien
Door bonificatieseconden van de overwinning stijgt Mike in de algemene rangschikking naar plaats 8. Tim Wellens is de nieuwe leider in de Renewi Tour.