1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De laatste etappe van de Renewi Tour speelde zich af op heuvelachtige en smalle wegen rond Bilzen. Ook hier kon Mike zijn uitstekende vorm tonen, wat resulteerde in een 8e plaats in de daguitslag en een prachtige 5e in de eindrangschikking van deze hoog aangeschreven etappekoers.

Staking met gevolgen
Bij de finishpassage op 90 km voor de aankomst hielden de renners plotseling halt om duidelijk te maken dat zij de finale over de smalle, draaiende wegen te gevaarlijk vonden. Na overleg met de juryleden besloten alle ploegen weer te starten in de wetenschap dat de tijden voor het klassement al op 5 km voor de finish opgenomen zouden worden en dat er geen Groene Kilometer-seconden te verdienen waren.

Naar de 5e plaats
Na de herstart was het snel gedaan van de vroege vluchters van de dag, want Alpecin-Deceuninck maakte op de Keiberg echt koers, waardoor het peloton uiteen viel. De eerste groep hiervan kon aansluiten bij de oorsponkelijke kopgroep. Intermarché zat erbij met Arne Marit, Dries De Pooter en Mike. Bij de passage van het 5 km-punt stond de eindoverwinning van Tim Wellens vast en wist Mike zich ervan verzekerd dat hij  in het eindklassement van plaats 6 naar 5 steeg. waarmee hij  de eerste Nederlander in de uitslag is.

RENEWI 5 A Foto 27 08 2023 10 13 25

Afvalkoers
Na de tijdopname volgde een echte afvalkoers in de laatste, linke kilometers. 13 man mochten eindelijk strijden om de zege. Een sterke Mohoric klopte Trentin en Kragh Andersen op de streep. In het gezelschap van o.a. Jasper Philipsen, Jasper Stuyven en Yves Lampaert kwam Mike 4 seconden later als 8e binnen.

Vond je de staking terecht? "Ja, we hadden de tijd eerder laten opnemen in de hoop dat het iets minder nerveus en gevaarlijk zou zijn."
Lastige momenten vandaag in de finale? "Ja, het was nog flink koers terwijl het sprint leek te worden."
Je vertrekt met ambities naar de Canadese klassiekers? "Nee, dan is Biniam Girmay er weer bij hè."