1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike heeft in zijn zesde Parijs-Roubaix een twintigste plaats behaald. Hij eindigde in een groep van zo'n 25 renners achter de eerste achtervolgende groep. Landgenoot Dylan van Baarle won de editie van 2022. De 29-jarige renner van INEOS Grenadiers kwam solo aan op de wielerbaan van Roubaix. Wout van Aert sprintte op ruime achterstand naar de tweede plaats, voor Stefan Küng. Daarna volgde de smaakmakers van de dag, Tom Devriendt en Matej Mohoric.

Favorieten niet mee in de eerste groep

De ploeg van Baarle was in de beginfase al erg actief. Samen met Quick-Step-Alpha Vinyl namen ze het initiatief en het peloton brak in twee stukken. Mike was met de juiste focus steeds vooraan te vinden. Samen met Tim Roosen zat hij mee in de eerste 'waaier'. Er waren echter enkele favorieten niet mee. Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Stefan Küng, Kasper Asgreen en Mads Pedersen zaten achterin. Hun achterstand groeide al snel richting de minuut, ondanks het achtervolgingswerk van de helpers.

Mike was vooraan in goed gezelschap. De namen: Lampaert, Sénéchal, Ganna, van Baarle, Turner, Mohoric, Bissegger, Langeveld en ook oud-winnaar Terpstra. Halfkoers bestond de kopgroep uit eerst 14 en later zo'n vijftigtal renners, met bijna twee minuten voorsprong op de groep met Van der Poel en Van Aert.

Bos van Wallers re-shuffle

Mohoric, Davide Ballerini, Casper Pedersen, Tom Devriendt en Laurent Pichon wisten voor het Bos weg te rijden. Daarachter de hergroepering. Na het Bos drukten Mike en co. het tempo, waarna van Aert kon terugkeren met onder meer Van der Poel en Ganna. Dat was op twee minuten van de drie koplopers Mohoric, Devriendt en Pichon.

Jagen op Madej Mohoric

Op 57 kilometer van het einde versnelden Nathan Van Hooydonck en Van Aert, waardoor er een nieuwe groep ontstond. Van Aert kreeg Van Baarle, Van der Poel, Küng, Lampaert, Sénéchal, Jasper Stuyven, Taco van der Hoorn, Adrien Petit, Matteo Trentin, Guillaume Van Keirsbulck en Ben Turner mee. Alleen van Baarle reed alleen weg uit deze groep. Door lekke banden van Mohoric en van Aert draaide de situatie opnieuw.

Lampaert, Mohoric en Van Baarle komen bij Devriendt

Op 28 kilometer van het einde werd Devriendt, die nog alleen was overgebleven, gegrepen door Lampaert en Mohoric, die op een stil moment wegreden uit de elitegroep. Van Baarle sloot ook aan op Cysoing-Bourghelles (strook 7) aan.

Van Baarle zonder enige twijfel de beste

Op Champhin-en-Pévèle was Van Baarle de beste. De Nederlander begon solo aan Carrefour de l’Arbre, de laatste 5-sterren-strook van deze Parijs-Roubaix. Met een geruststellende voorsprong van een minuut begon Van Baarle aan de laatste lastige stroken.

Mike wist niet goed, waar hij moest beginnen met zijn verhaal. "Poeh, er is wel erg veel gebeurd vandaag. Ik zat er wel steeds goed bij. In de beginfase wilde ik wel mee zijn en zat dus ook steeds van voren. Na het Bos van Wallers was het wachten tot Wout terug was. Echter Mohoric had best al een flinke voorsprong, bijna twee minuten. Dus Wout gaf toen het sein om de groep te verkleinen om zo met een groep van de toppers over te blijven. Op strook twaalf, Auchy-Bersée heb ik Nathan en Wout afgezet en toen ontplofte de koers écht. Vanaf dat moment kwam ik in de tweede groep terecht. Daarin gebeurde weinig, behalve de sprint op de wielerbaan. Met een twintigste plaats als resultaat."