1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Edoardo Affini en Mike trokken de eindsprint perfect aan voor Dylan Groenewegen, maar het was Mads Pedersen die zeer sterk aan de rechterzijde voorbijschoot. Groenewegen en Nizzolo – die elkaar even raakten - deden wat ze konden, maar raakten niet meer voorbij de ex-wereldkampioen. Mike vinden we in de uitslag op plaats 17.

Blauw en groen
Door zijn derde plaats van vandaag blijft Groenewegen drager van de blauwe leiderstrui. Ook in het puntenklassement staat hij eerste. Mike staat in het algemeen klassement 12e, met een achterstand van 12 seconden.

Lastige finale
Vanuit het oude stadscentrum in Ribe trok het peloton zich op gang voor een voorspelbare etappe. Een kleine kopgroep was dan ook een makkelijke prooi voor de sprintersploegen. Bij het ingaan van de drie lastige lokale ronden vloog het tempo in het peloton omhoog, met name door het sterke rijden van de Jumbo-Visma-ploeg en een lange kopbeurt van Evenepoel. In de voortdurend oplopende laatste kilometers ontstonden breukjes in de groep, Cavendish geraakte hierdoor nooit meer van voren.

Donderdag koninginnenrit
De langste rit – met 2100 hoogtemeters - in de Ronde van Denemarken is ook de koninginnenetappe. In de lokale ronden van aankomstplaats Vejle zitten zelfs lastige klimmetjes.

Tv
Vanaf 15:50 uur is de finale te zien op Eurosport.


Geen winst na een sterke finale. Toch tevreden?
"Winst was mooier geweest ..."
Dylan blijft leider, jij staat ook kort. Mooie uitgangspositie voor morgen?
"Mwoa, ja. Alle klassementsmannen zaten gewoon mee. Dus dat makt niet zoveel uit. Ik wil eigenlijk een beetje opwarmen hier in Denemarken zoals ik een aantal dagen geleden al zei, maar die verwachtingen worden al weer verhoogd , merk ik."