In de twee slotronden in aankomstplaats Esbjerg liet Jumbo-Visma zien wat een sprint voorbereiden is. Eduardo Affini  sleurde lang op kop, Timo Roosen nam over, Mike nam daarna de laatste bocht voor zijn rekening en trok de sprint zo hard aan dat Dylan Groenwegen al voor de streep zijn benen stil kon houden.

Cavendish werd tweede, voor Nizzolo, De Kleijn, Bol, en Mike die uitbollend  6e (foto) werd. Uiteraard draagt Groenwegen morgen de leiderstrui.

Geen grote voorsprong
Vrij snel na de start ontstond een kopgroep van vijf renners. Hun voorsprong werd echter nooit groot, want o.a. Deceuninck-Quick-Step en Jumbo-Visma hielden het tempo van het peloton hoog. Een twintigtal kilometers voor het einde kon het peloton zich dan ook voorbereiden op de verwachte massaprint.

Valpartijen
Helaas waren er in de openingsrit verscheidene valpartijen. De grootste in de laatste tien kilometer, waardoor er gaten ontstonden in de groep.

Tweede etappe
De rit van morgen brengt de karavaan van Ribe naar Sonderborg. In de finale moeten de renners vier keer over een klim van 700 meter. Eurosport zendt de etappe uit vanaf 15:50 uur.

Tevreden?
"Superwerk van de ploeg. Alles verliep precies volgens het boekje!"
Veel valpartijen. Link?
"Ja, het was zeker link. Veel nervositeit, veel auto's op de weg, veel obstakels. Zelf reed ik nog over een pootje in volle sprint, omdat de hekken ook schots en scheef stonden."
Morgen kansen voor jou of Dylan?
"Morgen is het lastig, maar dat gaat Dylan wel moeten kunnen, denk ik. De rit van overmorgen zal mij wellicht meer liggen, want we verwachten dan geen massasprint."