1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Geen ritten langs terrassen door verlichte straten van Boxmeer, Heerlen of Chaam dit jaar voor Mike. Door de afgelasting van de na-Tourcriteriums stonden er drie weken geen wedstrijden op zijn programma, maar met de Ronde van Denemarken begint voor hem de tweede helft van het seizoen.

Deze vijfdaagse rittenkoers – met veel heuvelachtige kilometers – eindigt zaterdag in de plaats Frederiksberg waar de slottijdrit over ongeveer 10 km is.

De ploeg
Met Mike starten voor Team Jumbo-Visma in de PortNord Danmark Rundt  Dylan Groenewegen Eduardo Affini, Chris Harper, nationale kampioen Timo Roosen, Tim van Dijke en Erik Pluijmers.

Hoe heb je de rustperiode na de Tour doorgebracht?
"Echte rust was het niet. Ik ben weer vrij snel begonnen met trainen. Met een combinatie van lange duurritten en wat intensiever werk richting de komende weken."
Blij dat je weer koerst?
"Het is altijd mooi om weer te rijden. Bovendien vind ik dit niveau van koersen eigenlijk het mooiste omdat het in die wedstrijden minder gecontroleerd en ongeregisseerder is. Dat is namelijk altijd prachtig."
Met welk plan start de ploeg?
"Tja, zoals je aan de samenstelling kan zien, starten we met Dylan en veel jongens van de sprinttrein en dan is het antwoord wel duidelijk … "
De klassieker in Hamburg (22 augustus) gaat vanwege corona niet door. Is er een vervangende wedstrijd?
"Nee, ze hebben gekeken naar alternatieven, maar het is lastiger dan sommigen denken. De meeste koersen zaten al vol en dan is het niet zo dat andere ploegen te horen krijgen sorry Jumbo wil ineens ook meedoen. Dat is terecht natuurlijk. Voor mij zal het volgende week wel bij trainen blijven."

Tv
Eurosport 1 en Eurosport Player zenden iedere dag vanaf 15.50 uur de wedstrijd uit.