Pittig jaarprogramma voor Mike in 2020

Het afgelopen jaar kenmerkte zich natuurlijk vooral door de ritzege en de gele trui in de Tour de France. Dat staat buiten kijf. Maar ook de eerste hoogtestage in de Sierra Nevada en de voortdurende top tien klasseringen in het najaar waren opvallende feiten in het wielerjaar 2019. Zo stonden er in oktober 86 wedstrijddagen achter zijn naam. Geen enkele Nederlandse renner stond vaker aan de start.

Voorjaar 2020
In het nieuwe wielerseizoen zijn we natuurlijk benieuwd naar de prestaties van Mike in het voor hem belangrijke voorjaar. Kan hij de progressieve prestatiecurve van 2019 doortrekken in de belangrijke klassiekers? Waarbij Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix natuurlijk voorname ijkpunten zijn.

Pittige seizoen voor de boeg
Met een hoogtestage in februari, de voorjaarsklassiekers, de Ronde van Italië, nog een hoogtestage in de Sierra, een wedstrijd in Tsjechië en vanaf 14 augustus nog eens de Ronde van Spanje wordt 2020 zonder meer pittig. Voor Mike de eerste maal dat hij in twee grote ronden van start gaat. Een zwaar programma. Maar Mike heeft al enkele jaren laten zien een grote ronde goed te verteren. Ook hield hij de vorm na de Tour van dit jaar behoorlijk lang vast. Met deze signalen, twee hoogtestages en een uitgekiend trainingsprogramma van trainer Tim Heemskerk kunnen we met vertrouwen vooruit kijken naar het seizoen 2020.

Er wacht een mooie uitdaging dit jaar!
Mike: “Dit jaar dus geen Tour, maar wel de Giro en de Vuelta. Juist een mooie nieuwe uitdaging om met Dylan sprints te winnen. Maar ook om zelf een kans te krijgen. Het voorjaar blijft voor mij belangrijk. Daar ligt de focus, maar dat zal niemand verrassen. De hoogtestage in februari wordt professioneel ondersteund door de ploeg. Samen met Amund Jansen en Wout van Aert ga ik me daar optimaal voorbereiden. In het Omloop Het Nieuwsblad zal ik mijn seizoen openen. Daarna volgt het Italiaanse blok met Strade Bianchi en Tirreno-Adriatico. Na de voorjaarsklassiekers volgt op 9 mei de Ronde van Italie, die op 31 mei eindigt. In de zomer volgt een relatief rustig blok met eerst rust en daarna opbouw via het Dwars door het Hageland en NK na het najaar. De Vuelta gaan we dan opnieuw op hoogte voorbereiden in Spanje. Met dit programma, weliswaar zonder Tour, ben ik heel tevreden en kijk er ook naar uit.”

Back to Top