Mike overtuigend naar winst in spannende Boxtelse veldrit

Pas in de laatste ronde slaagde Mike erin om zijn Belgische rivaal Jens Gijs definitief te lossen en kon hij 'op zeker' de laatste modderstroken nemen op weg naar de streep die bijna in de smurrie verdwenen was. Boxtel kreeg een gedroomde winnaar in het regenballet op recreatieplas De Langspier. Achter Gijs knokte Kelvin Bakx zich naar de derde plaats.

Sterk duo
Al vanaf de tweede ronde werd duidelijk dat Mike en-Gijs de sterksten waren in het mooie deelnemersveld, met voor Jumbo-Visma ook Maarten Wynants en Dylan Groenewegen. Ploeggenoot Timo Roosen – op de wegfiets – was een aandachtig toeschouwer.

Verzorgers
Mike kwam slecht weg bij de start. Als een van de laatsten draaide hij de weg langs de spoorlijn op, maar binnen een halve ronde had hij  de snel vertrokken  Dylan Groenewegen al achter zich gelaten en reed hij op de zevende plaats. De gestaag vallende regen deerde Mike blijkbaar niet. Ook de drassige gedeelten waar de modder hoog spatte en renners gewoon onderuit gingen, vormden voor Mike geen probleem. Hij trok daar een recht spoor en spoedde zich bijna iedere ronde naar de wisselpost waar de verzorgers – onder wie vader Martin – perfect werkt leverden.

Winst
Steeds groeide de voorsprong op de achtervolgers, maar Jens Gijs bleef aanklampen ondanks de demarrages van Mike. Maar na ruim een uur koers onder genoemde zware omstandigheden trok Mike aan het langste eind en werd Gijs weer eens tweede in Boxtel, een plaats waarop hij volgens eigen zeggen een abonnement heeft.

Douche
De warme kledij die verzorgster, moeder Anita, direct na de finish aanreikte was welkom. Na een korte huldiging in een tentje, een gesprekje met microfonist Rien van Horik en het zetten van handtekeningen in de boekjes van jeugdige fans spoedde Mike zich terecht naar de warme douche in de grote teambus van Jumbo-Visma."Het was een lastige koers, vandaag", zegt Mike. "Veel ploeteren … en vergeet niet dat ik achteraan moest starten. Gelukkig geraakte ik echter al snel voorin. Jens Gijs … dat was een taaie. Gelukkig brak ie de laatste twee rondjes!"

Back to Top