Weer geweldig resultaat: Mike tiende en Groenewegen winnaar

Een goed resultaat in De Panne voor de Jumbo-Visma renners. Dylan Groenewegen won Driedaagse Brugge-De Panne en Mike werd tiende in de wedstrijd over tweehonderd kilometer. Groenewegen klopte Fernando Gaviria en Elia Viviani in een massasprint. De geel-zwarte formatie zat opnieuw met vier renners van voren.

Zes vroege vluchters

Na tien kilometer gingen al zes renners op avontuur. De Belgen Stan Dewulf (winnaar van Parijs-Roubaix bij de beloften), Jimmy Janssens, Senne Leysen, de Fransman Adrien Garel, de Duitser Jasha Sütterlin en de Nederlander Mathijs Paasschens reden een maximale voorsprong van iets meer dan 5 minuten bij elkaar.

Halfkoers een interessante 'move' met sprinter Fernando Gaviria en Danny van Poppel en Theuns. Maar dit groepje werd alweer snel opgeslokt door het door de formatie Deceuninck-Quick-Step. Ook Mikes ploegmaat Pascal Eekhoorn deed een flinke duit in het zakje

Valpartij bij wegversmalling

Op elf kilometer van de meet gingen onder meer Mads Pedersen, Pascal Ackermann en Jens Keukeleire tegen de vlakte. Dat gebeurde allemaal in twintigste positie van de groep, waar ook Mike zat. Hij kon deze valpartij nét ontwijken.

De laatste vijf kilometer

Snel genoeg na de valpartij werd de kopgroep gegrepen en het peloton was uit elkaar gescheurd door de valpartij. Mike zat voorin en met nog vijf kilometer te gaan zaten de vier Jumbo-Visma coureurs bij elkaar, t.w.: Groenewegen, van Poppel, Jansen en Mike. Twee kilometer later raakten ze elkaar echter kwijt en zakten wat naar achteren. Mike moest daardoor onder de vod een extra sprint trekken om weer vooraan te komen, maar dat lukte.

Groenewegen met overmacht

In de laatste rechte lijn sprintte Viviani aan linker kant van de weg, maar aan de andere kant vochten Groenewegen en Gaviria een spannend duel uit. De Nederlander koos ervoor om Gaviria aan de buitenkant te passeren en won met overmacht de sprint.

Mike: "Het was bijzonder nerveus en soms gevaarlijk. Gelukkig kon ik de val overleven, waardoor het in een kleinere groep net iets minders stressvol is. Bleef alsnog erg lastig te organiseren. Kwam na de laatste bocht bij Dylan en schoof door naar een vierde positie. Dylan wilde dat ik even zou wachten. Toen ik aanzette kwam Gaviria al langs, gevolgd door Dylan. Hij maakte het weer schitterend af."

Back to Top