Mike eindigt in peloton in E3 BinckBank Classic in Harelbeke

Zdeněk Štybar heeft voor de eerste maal in zijn carrière de E3 BinckBank Classic op zijn naam geschreven. In Harelbeke was de Tsjech de snelste in een sprint met vijf. Wout van Aert eindigde op de tweede plaats, Greg van Avermaet werd derde. Mike kwam als 51e over de streep op twee minuten en 49 seconden van de Tsjech. Deze groep van bijna vijfenveertig renners sprintte uiteindelijk voor de negentiende plaats in de wedstrijd.

Vroege vlucht met Zwitser Hirschi

Het duurde wel even, maar na drie kwartier en onder zonnige omstandigheden raakten acht renners weg. Jaime Castrillo, Marc Hirschi, Aksel Nõmmela, Thomas Sprengers, Stijn Steels, Mihkel Räim, Lionel Taminiaus en Ludwig De Winter sloegen de handen in elkaar en kregen bijna zes minuten van het peloton

Op de Taaienberg eerste scheuren 

Op de Taaienberg (nog 77 km) werd het serieus. Vooral Danny van Poppel deed de forcing en alle belangrijke namen meldde zich vooraan. Mike glipte op de top als laatste mee in de eerste groep. Dat was in veertiende stelling. Ook ploegmaat Wout van Aert zat in deze groep. Even spleet het peloton in twee stukken, maar spoedig kwam alles weer samen in een groep van bijna honderd renners.

Op Berg ten Stene deed Mike een poging om weg te komen. Alleen Kasper Asgreen reageeerde, maar het duo liet zich weer snel inlopen. Op de Boigneberg werd opnieuw snelheid gemaakt, waarna Bob Jungels de koers echt deed scheuren. Onder zijn impuls werd de vroege kopgroep bijgehaald. Uiteindelijk bleef de Luxemburger alleen over. Op de Paterberg en de Tiegemberg was het vooral Greg van Avermaet, die de achtervolgende groep wilde uitdunnen. Wout van Aert en Alberto Bettiol glipten mee met de Belg en Zdeněk Štybar zat na de Tiegemberg op de bagagedrager. Dit omdat ploegmaat Jungels nog steeds een voorsprong had van 20 seconden.

Jungels maakt indruk

Op zeven kilometer van de meet werd Jungels toch bijgehaald door de achtervolgers. Na twee versnellingen van Štybar - die werden gecounterd - doken ze met zijn vijven onder de boog van de laatste kilometer door. Uiteindelijk was Štybar degene die aan het langste eind trok. In de sprint klopte hij Mikes ploegmaat Wout van Aert en smaakmaker Greg Van Avermaet.

Mike: "Het ging eigenlijk wel goed. Ik zat alleen op de Paterberg in vijftigste positie en daar zat ik dus te ver. Alle favorieten zitten daar van voren. Na de top kon ik terug rijden naar het peloton, maar toen waren twee sterke groepen vertrokken. Ik finishte daarna in het peloton."

Back to Top