Mike voorbeeldige ploegmaat op Nokereberg

Wie Nokere Koerse volgde via een livestream, zag Mike regelmatig van voren koersen om zijn opdracht uit te voeren: Hofland goed afzetten voor de eindsprint.

"Het was een snelle koers", vertelt Mike. "Op de plaatselijke rondes waarin telkens de beklimming van Nokereberg zat, reed ik nog weg met een tiental renners, maar niemand kreeg veel ruimte. In de sprint moest ik Moreno Hofland afzetten, maar de aanloop ervan was zo hectisch dat het niet helemaal goed ging. Moreno nam geen risico meer. Ik eindigde als 36e." Hofland, die zondag start in Milaan-San Remo, raakte tweemaal van de weg in de laatste drie kilometers.


De massasprint op de kasseien van Nokereberg werd gewonnen door de Belg Kris Boeckmans (Lotto Soudal). Barry Markus was met zijn zevende plaats de eerste renner van Team LottoNL-Jumbo.
"Tsja, de finale was minder voor ons, maar mijn eigen gevoel was goed. Dus ik kan met vertrouwen naar de Ronde van Zeeland Seaports", concludeert Mike in de ploegleidersauto op terugweg naar Ysselsteyn.

Back to Top