Stapje vooruit in West-Vlaanderen

Tweede etappe:
De tweede rit van Nieuwpoort naar Ichtegem in de Driedaagse kwam op een traditionele manier op gang met deze keer een vlucht van zeven renners. Op veertig kilometer van de meet kwam een tegenreactie en ontstond er een peloton van zeventien renners. Mike was samen met ploegmaat Bert-Jan Lindeman mee. Er ontstond bij de samensmelting een eerste groep van 24 renners.

Oplettend, maar toch niet alert !

Mike: "Ik zat er weliswaar bij, maar was niet goed vandaag. Ik was niet alert. Werd later gelost in deze groep en ook in het peloton, waarin ik terugviel."

Uiteindelijk werd Mike 79e op drie minuten en acht seconden van dagwinnaar Danny van Poppel, die de sprint won. De Belg Yves Lampaert won de Driedaagse van West-Vlaanderen. Mike werd uiteindelijk 76e op 3.44 minuten van de Belgische renner van Etixx-Quick Step.

Resumé
Mike concludeert dat hij beter was dan de vorige week in Kuurne, maar dat er nog 'werk aan de winkel' is. Hij hoopt iedere week een stapje te maken naar het gewenste niveau.

Eerste etappe:
De eerste rit in de Driedaagse van West-Vlaanderen was 174 kilometer lang en voerde de 183 renners van Brugge naar Harelbeke.

Mike zit erbij
Een vroege vlucht van vier renners kwam na 40 km op gang. In het peloton trokken de renners van Etixx-Quick Step het peloton op de Varentstraat (na 91 km) uit elkaar. Er bleven ongeveer dertig renners over, waarbij Mike en drie ploegmaats van LottoNL-Jumbo. Tien kilometer verder – op de Oude Kwaremont – kwam alles weer terug.

Mike ligt erbij, maar komt terug
Boven op de helling knalde een Cofidis-renner op een hek, waardoor Mike met een snelheid van ongeveer 40 km p/uur tegen het asfalt smakte. Mike: "Geen ernstige gevolgen, wel het gebruikelijke met schaafwonden op heup, knie en elleboog. Op dat moment reed wel een groep weg. Na deze valpartij heb ik de achtervolging ingezet op het derde peloton. Daarna ook de tweede groep teruggepakt en in de finale zelfs nog aangesloten bij het grote peloton."

Voor dit peloton zaten echter nog vijf renners, die met een voorsprong van vier seconden over de eindstreep kwamen. De Belg Yves Lampaert (Etixx) won de spurt voor Tosh van der Sande. Lampaert neemt ook de leiderstrui over van proloogwinnaar Anton Vorobyev. Mike klasseerde zich als 72e en verloor dezelfde vier seconden als de grote groep. In het klassement steeg hij twee plaatsen. Hij staat nu 49e.

Proloog:
De Driedaagse van West-Vlaanderen begon vrijdag met een tijdrit van 7 kilometer in Middelkerke. Mike liet een tijd noteren van acht minuten en 25 seconden. Een gemiddelde van 49,95 kilometer per uur.  Goed voor een 51e plaats in het dagklassement
Mike: “Mijn eerste reactie is niet goed, maar ook niet slecht. Gematigd tevreden. Het parcours was vrij simpel met twee lange stukken over de boulevard van bijna 3,5 kilometer met twee bochten.

We hebben vanmorgen een opwarming gedaan van 30 kilometer en daarna vanmiddag op de Tacx. Het was voor de eerste keer dat ik de tijdritfiets gebruikte.”

De proloog werd gewonnen door de Rus Anton Vorobyev (Team Katusha) in 7:57. Hij bleef de Nieuw-Zeelandse tijdritspecialist Jesse Sergent vier seconden voor. Mike’s ploegmaat Martijn Keizer werd vijfde op negen seconden en was ook de enige LottoNL-Jumbo renner, die sneller was dan Teunissen.

Back to Top