Debuut in lastige Kuurne-Brussel-Kuurne valt niet tegen

Mike heeft zijn eerste koers als World Tourrenner erop zitten. Direct na de koers gaf hij een eerste reactie:

"Ben echt al diep gegaan, maar ik wist van tevoren dat mijn debuutkoers onder deze omstandigheden – met veel wind – een lastige zou worden. Het viel me dan ook niet tegen. De eerste tachtig kilometer kon ik goed en attent meerijden, ook op de klimmetjes.

Op de Cote de Trieu na 114 kilometer zat ik net iets te ver in de groep en werd er bovenop een waaier gevormd. Daar werd ik gelost. We konden wel nog met een groep terugkeren op de Oude Kwaremont, maar dan weet je al dat daar hetzelfde gaat gebeuren. Na de Kwaremont is het nooit meer stilgevallen en dan mis je de hardheid van ervaren renners. Toch kwamen we  nog terug op de Varent. Kort daarna viel het doek en werd ik definitief gelost."

Teunissen arriveerde zeseneenhalve minuut na de kop van de wedstrijd met een flink peloton aan de finish, waar de jury besloot de groep uit koers te nemen.  

De wedstrijd werd gewonnen door Mark Cavendish. Hij won de sprint van zo’n negentig renners. Hij bleef de Noor Alexander Kristoff en de Italiaan Elia Viviani voor. Tom van Asbroeck legde beslag op de vierde plaats en was daarmee de snelste renner van LottoNL-Jumbo.

In Dagblad De Limburger een artikel over Mike's officiële begin van zijn profcarrière.

Vrijdag gaat Mike van start in de Driedaagse van West-Vlaanderen, een wedstrijd met een proloog en twee ritten.

Back to Top