1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Pas bij de eerste doorkomst in finishplaats Kuurne zagen we door de bijzondere cameravoering  beelden van Mike die met het grote peloton jacht maakte op de renners die achter de kopgroep reden. Uiteindelijk kon hele groep de laatste bocht nemen om te sprinten voor plaats 4. Een valpartij zorgde voor enige chaos, maar Mike flitste – net als gisteren - naar plaats 13 in een klassieker. Met deze uitslag bleek hij de beste renner te zijn van zijn ploeg.

Koers ontploft
Tegenwind zorgde ervoor dat het lang duurde voordat in Kuurne-Brussel-Kuurne de wedstrijd op gang kwam. Bij een van de valpartijtjes in de beginfase kwam ook Intermarché-sprinter Gerben Thijssen ten val, maar hij kon wel verder rijden. Op 90 km van de aankomst lieten de mannen van Visma-Lease a Bike in de heuvelzone de koers ontploffen.

Trio op kop
Wout van Aert kwam uiteindelijk op kop van de wedstrijd met Tim Wellens, Oier Lazkano en Laurence Pithie. Deze laatste moest later lossen. Lange tijd reden Mikes ploegmakkers Biniam Girmay en Vito Braet in de eerste achtervolgende groep en maakte Mike deel uit van het grote peloton.

Van Aert wint
De samenwerking tussen de drie leiders hield stand tot in de laatste kilometer. Van Aert won gemakkelijk de eindsprint voor Wellens en Lazkano.

Waar zit Mike, was voor de tv-kijker de vraag. Er waren nauwelijks beelden van het peloton. Hoe verliep jouw koers?
"Ik draaide de eerste klim wat te ver op én ik had ook niet echt de benen van gisteren dus toen kwam ik in de 2e groep terecht. Maar Biniam en Vito zaten goed mee, dus konden we het aankijken."
Slotfase en valpartij?
"Op het einde zouden we met Gerben sprinten maar die kreeg krampen.Toen zat ik nog tussen/achter een paar valpartijen in de finale. Dus echt goed aan de sprint beginnen zat er ook niet in … "
Een Vlaamse opening met twee mooie klasseringen stemt tot tevredenheid?
"Gisteren was wat minder, maar al met al ben ik wel tevreden."
Italië wacht al weer snel?
"Hopelijk kunnen we weer een stap zetten in Italië."