1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike sprintte in Ninove naar een dertiende plaats in de Omloop Het Nieuwsblad (OHN). De enerverende wedstrijd werd gewonnen door de Sloveen Jan Tratnik (Visma Leas-a-Bike). Hij was in de slotfase ontsnapt met de Duitser Nils Politt. Achter dit duo - en op acht seconden - werd gesprint om de derde plaats. Van Aert won die sprint en Mikes ploegmaat Laurenz Rex werd zesde.

Sterke groep van 23 renners verrast het peloton

Onder frisse omstandigheden vertrok het peloton om 11.00 uur in Gent. Als snel formeerde zich een kopgroep van negen renners. Verrassender was echter de ontsnapping van een 23-tal renners na 79 kilometer met veel grote namen. Het peloton met Mike en al zijn ploeggenoten keek al snel tegen een achterstand aan van bijna twee minuten. Na 146 kilometer op de kasseien van de Holleweg was de voorsprong van de groep, die inmiddels de kopgroep had ingehaald, nog maar 21 seconden. Op dat moment ontsnapten zes renners met van Aert, Laporte, Skujins, Pidcock, Jorgensen en de Lie. Op de Molenberg probeerde Mike een tweede groep te maken, maar hij zat alleen en viel weer terug in de groep. Uiteindelijk kwam dit peloton sterk terug op de Muur en op de Bosberg (na 194 km). We kregen daarom zo'n veertig renners vooraan. Tratnik en Politt versnelden en namen een voorsprong en 17 tellen en zouden gaan sprinten om de zege.

Tevredenheid bij Mike

Mike: "Bij de ontsnapping van de drieëntwintig zaten we goed, want we wisten dat daar wind stond. Maar werden verrast in tweede instantie en zaten toen toch te ver. Met vooral hulp van Sintmaartensdijk en Petit hebben we de achtervolging op gang geholpen en zijn we blijven koersen. We zien de eersten pas in de laatste vijf kilometer. Het ging goed, althans viel me niet tegen. Heb nog geprobeerd met een tussengroep weg te komen, maar dat lukte niet écht. En merkte ook wel dat ik nog niet de échte vorm heb. Ik zou ook gaan sprinten, maar heb bij Laurenz Rex aangegeven dat hij zijn eigen ding moest doen. En wist dus niet of ik nog de benen had om te sprinten. Had ook geen ruimte in deze aparte sprint. Rex werd mooi zesde. Ik was al blij genoeg dat ik in die groep overleefde. Mijn vorm is niet minder dan voorgaande jaren en heb het idee dat ik nog marge heb. Dus ik ben content en kijk uit naar morgen."

Officiële uitslag: