1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mikes ex-ploegmaat Wout van Aert won in Tavira na 192 kilometer de derde rit in de Ronde van de Algarve. Het was de tweede kans van de sprinters. Mike, die de sprinttrein opnieuw in een comfortabele positie bracht kwam als 36e over de streep op 35 seconden van de etappewinnaar. Gerben Thijssen, die de eerste rit won, kwam nu tekort en moest ook Rui Oliveira (tweede) en Marius Mayrhofer (derde) voor laten gaan.

Intermarché-Wanty controleert in peloton

De rit vanuit Vila Real de Santo António met toch meer dan 2500 hoogtemeters was opnieuw het gebruikelijke 'spel' van kopgroep tegen het peloton. Zeven renners kregen bijna vijf minuten. De laatste Carlos Miquel Salgueiro werd op 12 kilometer van de streep gegrepen. Intermarché-Wanty controleerde de hele dag de koers. En kreeg daarbij steun van BORA en Arkea.

Reactie van Mike

"De controle in het peloton was zeker goed met Vito Braet. Dat geldt eigenlijk ook voor de sprintvoorbereiding. Na mij deed Laurenz Rex zijn werk en kon Adrien Petit de lancering van Gerben in gang zetten. Helaas waren er vandaag een paar sneller in de laatste vijftig meter."

Vierde etappe, tijdrit

Morgen (zaterdag 17 februari) is er rondom Albufeira een individuele tijdrit over 22 kilometer over glooiende wegen. De officiële starttijd van Mike is 15.04 uur (Nederlandse tijd).
Op dit moment neemt hij de 67e plaats in het klassement met een achterstand van 7:39 minuten op Daniel Filipe Martinez.

Uitslag