1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike kwam vandaag als 72e aan de finish op een achterstand van 7 minuten en 30 seconden van Daniel Felipe Martinez. De Colombiaan uit de BORA-hansgrohe formatie versloeg boven op de Alto da Fóia de Belg Remco Evenepoel en Sepp Kuss. Dat is ook gelijk de tussenstand in het klassement na twee ritten in de Ronde van de Algarve.

Reactie Mike
"Dag was wel oké, al was het vooral nerveus in het tweede gedeelte van de rit. Heb eigenlijk niet zoveel kunnen doen. Op ongeveer 16 kilometer van de meet moest ik lossen op een steil gedeelte van de Pomba. Daarna heb ik wel een beetje doorgereden om wat extra hardheid op te doen."

UNO-X Mobility Coupe

De etappe over 172 kilometer vertrok in Lagoa, waar snel genoeg negen renners het hazepad kozen. Verrassend was de 'move' van twee UNO-X renners (Leknessund en Abrahamsen), die op zestig kilometer van de meet het gat dicht reden van bijna vier minuten naar deze kopgroep. De Noren kwamen daarmee met z'n drieën vooraan. In de laatste dertig kilmeter drie hellingen, waar kopman Leknessund (vorig jaar achtste in de Ronde van Italië) alleen overbleef. Hij begon nog wel met 26 seconden voorsprong aan de laatste klim van 7,5 kilometer. Er waren toen nog slecht dertig renners vooraan over.

Uitslag