1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De Belg Arnaud de Lie zegevierde op een bijzondere manier in de Famenne Ardenne Classic. De krachtpatser leek spelenderwijs naar de zege te snellen, schoot echter met zijn rechtervoet uit zijn klikpedaal, maar won toch op één been. Mike knapte nog wat werk op voor twee ploeggenoten en kwam als 33e over de witte streep.

De Famenne Ardenne Classic (UCI 1.1) was de afsluiter van het rijtje Waalse najaarswedstrijden. Met veel korte heuvels in en rond finishplaats Marche-en-Famenne werd een aantrekkelijke koers verwacht. De vlucht van de dag kwam al vrij snel tot stand en bestond uit zes renners. Voormalig beloftenwereldkampioen Sven Erik Bystrøm, Cyrus Monk, Carl-Frederik Bévort, Anton Stensby, Miguel Heidemann en de Nederlander Jordan Habets. Ze hielden het vol tot zo’n vijftig kilometer voor de streep.

Lampaert en de kersverse Europese kampioen

Een sterk duo meldde zich vooraan, Yves Lampaert en Christophe Laporte. De twee klassiekerspecialisten reden een maximale voorsprong bijeen van goed twintig seconden, maar werden met nog ruim twintig kilometer te gaan weer bijgehaald, maar het bleef bijzonder onrustig.

Sterke vluchtgroep

Daarna kregen we een sterke groep met Tim Wellens, Mikes ploeggenoot Hugo Page, Stan Dewulf, Fabio Christen en Rémi Cavagna. Met dus veel hardrijders. Uiteindelijk gingen Wellens en Cavagna nog door, maar Jumbo dichtte de kloof.

De Lie op één been

Een sprint met een vrij omvangrijke groep moest uiteindelijk de beslissing brengen, en daarin leek De Lie op weg naar een wel zeer gemakkelijke overwinnning.

De nog altijd maar 21-jarige Belg reed met enkele machtige halen weg van de tegenstand, maar schoot met de finish in zicht plots met zijn rechtervoet uit zijn klikpedaal, maar won uiteindelijk toch op één been. De renner van Lotto Dstny werd op het eindpodium vergezeld door Kaden Groves (2e) en Florian Sénéchal (3e).

MIke: "Lekker gekoerst vandaag. Vooral in het eerste uur veel mee gesprongen. Op het einde wisselden we elkaar goed af. In de slotfase heb ik geprobeerd Biniam en Anne Marit zo goed mogelijk af te zetten. En dus in een mooie positie in de laatste kilometer te loodsen. Toen was het wel goed."