1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Met nog twee kilometer te gaan nam Mike met de eersten een scherpe bocht naar rechts. Een valpartij direct achter hem zorgde ervoor dat een select gezelschap begon aan het slotklimmetje op de kasseien. Krag Andersen leek de sterkte te zijn, maar op de streep bleek Luca Mozzato (Arkéa) toch de snelste te zijn in Binche-Chimay-Binche, ook wel bekend als de Mémorial Frank Vandenbroucke. Tussen de verwachte rappe mannnen plaatste Mike zich als 8e, ploegmaat Arne Marit maakte de top 10 vol.

Zware koers
De eerste koersuren van de lastige rit rond de thuishaven van ploeg Intermarché werden bepaald door een vroege vlucht van Unai Cuadrado (Euskaltel-Euskadi), Dries De Bondt (Alpecin-Deceuninck), Ryan Gibbons (UAE Emirates) en Nick van der Lijke (Leopard TOGT Pro Cycling). De regen die viel bij de start, verdween snel, maar de wedstrijd bleef zwaar op de smalle, klimmende wegen en door de wind. Voortdurend waren er ontsnappingspogingen, maar allemaal zonder resultaat. Nadat de koplopers van het eerste uur gegrepen waren, bleek wel dat het peloton flink was uitgedund door alle acties.

"Fris erbij"
Bij het ingaan van de 4 lokale ronden probeerden de actieve Intermarché-renners tevergeefs een waaier te trekken. Mike koerste de hele dag voorin, wat tv-verslaggever Thijs van Amerongen deed opmerken: "Hij zit er fris bij, ik zie hem nog wel een aanval plaatsen." Op een bepaald moment verbrokkelde het peloton helemaal en mocht een groep van een veertig renners zich opmaken voor de finale, die zoals we vermeldden, ontsierd werd door een valpartij die o.a. Arnauld De Lie op enige achterstand zette.

BINCHE PHOTONEWS 11055861 121

 

Pedaalridders Ysselsteyn
De foto's die Hein van Bakel en Vic Geerlings in zaal Roelanzia gemaakt hebben tijdens de lezing over Wielernest Ysselsteyn staan op www.miketeunissen.nl onder de knop foto's.Twee man van de ploeg in top 10.
"Ja, we hebben veel aangevallen, maar het lukte niet om de koers te schiften. Op het einde heb ik nog geprobeerd te blokken voor Hugo Page, dus toen was het beste er bij mij vanaf. Ik ben beetje naar de streep gebold, maar omdat we nog met 12 waren toch nog top 10😅"
Iets gemerkt van de valpartij achter jou?
"Haha, ja. Dat gebeurde aan m’n wiel dus dat hoorde ik wel ..."
Een thuiswedstrijd voor de ploeg. Iets van gemerkt?
'Zeker, er zijn veel supporters en sponsoren van de ploeg hier."