1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De Renewi Tour, eerder de Benelux Tour genaamd, startte vandaag in het West-Vlaamse Blankenberge. De eerste etappe ging naar Ardooie, waar vijfmaal een lokale lus van 15 km volgde. Voor de te verwachten massasprint trokken de mannen van Intermarché-Circus de kaart van Arne Marit. Al snel ontsnapten vijf renners die onderweg wel punten en bonificatieseconden mochten sprokkelen, maar nooit veel voorsprong konden verwerven. De hele dag immers lag het tempo bijzonder hoog, vaak tegen 50 km per uur.

Geen lead-out
Bij het ingaan van de laatste ronde was het dan ook gedaan met de vroege ontsnapping en begon een lastige finale met vele gewoel en een valpartij in de groep. Mike hield zich aanvankelijk goed van voren, maar zakte later door  schakelproblemen naar achter en kwam  met de laatsten de groep over de streep.Jasper Philipsen sprintte uit het wiel van o.a. Arnauld De Lie (4) naar de zege. Hij liet ook Tim Merlier (2), Olav Kooij (3) en Dylan Groenewegen (5) achter zich achter zich. Philipsen is ook drager van de leiderstrui. Arne Marit, die de lead-out van Mike miste, werd 8e. 

Tijdrit
Morgen staat in het Zeeuwse Sluis een vlakke tijdrit over ruim 13 km op het programma.

 

 RENEWI 1 PHOTONEWS 11048210 043

 

Lastige finale? "Ja, deze etappe is altijd enorm hectisch, maar levert ook wel een duidelijke massasprint op. Hierbij draait het vooral om positioneren. We wilden Arne afzetten, maar ik kreeg inderdaad last van kettingproblemen. Dat is niet voor het eerst en de problemen zijn gekend, maar een oplossing hoef ik voorlopig nog niet te verwachten 😅, daardoor was het vooral aan Arne zelf en die deed dat nog aardig met een 8e plek. Verder wilde ik ook kort eindigen omdat het waarschijnlijk droger wordt later op de dag, maar dat werd daardoor ook niet meer mogelijk gemaakt. Een vrij ongelukkig begin dus van deze week."