1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Jasper De Buyst heeft de Egmont Cycling Race op zijn naam geschreven. De Belg was in de sprint van de kopgroep net te snel voor Alexander Kristoff. Lionel Taminiaux werd derde. Mike werd in de slotkilometer teruggepakt en kwam als negende over de streep.

In de Egmont Cycling Race, voorheen de GP Stad Zottegem, ging over 193,5 kilometer. Terugkerende beklimmingen als de Grotenbergstraat (800 meter aan 3,6%) en de Hostellerie (1,3 km aan 4,5 %) zouden voor een schifting kunnen zorgen, evenals de kasseien van de Paddestraat, Lange Munte en Lippenhovenstraat.

Omvangrijke kopgroep

In het eerste deel van de wedstrijd ontstond een kopgroep van maar liefst 25 renners. Daarbij onder meer favorieten als Jasper De Buyst, Alexander Kristoff en Gianni Vermeersch. In de finale reden er tien renners weg uit deze groep. Daarbij drie man van Alpecin-Deceuninck: Gianni Vermeersch, Lionel Taminiaux en Jonas Rickaert. Daarnaast zaten De Buyst, Arjen Livyns (Lotto Dstny), Kristoff, Rasmus Tiller (Uno-X), Mike Teunissen (Intermarché-Circus-Wanty), Thimo Willems (VolkerWessels) en De Vries (Tour de Tietema-Unibet) mee. Zij begonnen met een geruststellende voorsprong aan de laatste ronde van zo’n vijftien kilometer.

Mike Egmont RaceMike probeert het solo

Zodoende kwamen er meteen uitvalspogingen. Mike reed eerst weg met Livyns, later sloten Vermeersch en Tiller aan. Na wat speldenprikken, ging Mike opnieuw. Nu alleen en hij kon een mooie voorsprong. Achter hem kwamen de negen echter weer bij elkaar, waardoor Tiller, Rickaert en Livyns zich in dienst van een ploeggenoot konden stellen. In de voorlaatste kilometer werd hij weer ingerekend. Het zou een sprint worden, een spannende sprint. Die uiteindelijk werd gewonnen door De Buyst.

Mike: “Opnieuw - precies zoals ook gisteren – weer lastig koersen. Er was een grote groep weg en we zijn met een kleiner gezelschap er naar toe gereden. En dat was dus de slag. En toen begon het spel, omdat veel ploegen met veel renners meezaten. Aan mij dan de ondankbare taak om op alles te reageren. Reageer je niet, dan blijven ze weg. Dus ik ben op alles gaan springen. Twee maal waren we met vieren weg, maar dat willen ze weer niet doorrijden. Toen heb ik in de finale alles of niets gespeeld. Maar de sprinters hadden allemaal nog een sprinter mee. En die stonden de hele dag al op de spaarstand. Jammer genoeg teruggepakt in de slotkilometer. Helaas...... woensdag (in de Renewi Tour, voorheen Benelux Tour) weer nieuwe kansen!”

>