1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Om 15.20 uur begon Mike aan de vlakke openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland. De vlakke etappe bij bedevaartsplaats Einsiedeln ging rond de Sihlsee over een afstand van 12,7 km. Zijn doorkomsttijd bij het eerste meetpunt was toen goed voor een 19e plaats. Bij de finish bleek hij een goede tweede helft te hebben gereden met een 17e tijd.
Maar het bleef wachten op het reeksje favorieten dat in het laatste blok startte.

51e
Lang was de hotseat voor Magnus Sheffield, die als eerste onder de veertien minuten dook. Stefan Küng zette de winnende tijd op finishklok. Remco Evenepoel en Wout van Aert moesten respectievelijk 6 en 10 seconden toegeven. Mike zijn prestatie leverde hem uiteindelijk een 51e plaats op. Zijn achterstand op leider Küng is 49 seconden. De laatsen in de uislag staan al op ruim twee minuten.

 

Je laat dezelfde tijd noteren als Pidcock. Tevreden over jouw tijd?
"Ja hoor, lekker gehobbyd. Maar ik merkte wel dat ik lang niet meer op tijdrijden getraind had. Ik had een beetje moeite met de positie houden."
Zie je in deze ronde kansen voor jezelf?
"Nee dat is niet aan de orde, want de koersen die ik met Biniam doe, rijden we wel met een duidelijk plan. Daarvoor ben ik ook naar de ploeg gekomen, dus daar gaan we vol voor."
Het tweede deel van jouw tijdrit ging sneller dan het eerste deel. Was dat de geplande rit?
"Tsja, weet ik niet, ik had het gevoel dat ik stil viel, maar daarmee was ik niet de enige dus 🤪"

Tweede etappe
Maandag staat een heuvelachtige rit-in-lijn op het programma van Beromünster naar Nottwil. Er zal drie keer worden gesprint om bergpunten naar respectievelijk Chommle (3 km aan 5,1%), Schwarzenbach (3,2 km aan 6,4%) en Oberarig (3,3 km aan 4,8%). De top van de laatste klim ligt op goed twintig kilometer van de finish.