1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Met enkele lokale ronden eindigde de Ronde van Noorwegen vandaag in Stavanger. In de laatste 45 km zorgden twee klimmmetjes iedere keer voor afscheidingen in het peloton. Met nog 24 km te gaan was het gedaan met de vroege vlucht, die al snel na de start was geformeerd. De negen dapperen kregen achter nooit meer dan twee minuten voorsprong. Bij de tweede passage van de klim van de  Grisabakken moest een deel van het peloton afhaken, maar na enkele kilometers achtervolgen konden de meesten van de gelosten weer aansuiten. In het peloton gingen de sprintersploegen, waaronder Intermarché, zich gaan formeren voor eindsprint op de klinkers van Stavanger.

Verrassing
Mike zorgde echter voor een verrassing door bij de laatste beklimming van de Grisabakken te demarreren om de verwachte sprint te ontlopen. Als tweede kwam hij over de top, maar de gehoopte ontsnapping kwam niet tot stand. Al snel veranderde hij van aanvaller in lead-outman.

Lead-out
In alle bochten volgde Madis Mikhels zijn spoor tot in de laatste honderden meters, waarna Mike zich moest laten uitzakken. Alexander Kristoff (Uno-X) won de massasprint voor Toias Lund Andresen (DSM), Jordi Meeuws (BORA)en Madis Mikhels (Intermarché). Mike eindigde in dezelfde tijd als 26e. Ben Tulett (Ineos) is de eindwinnaar voor zijn ploegmaat Magnus Sheffield en Thibau Nys (Trek).Mike blijft 19e in de eindstand.

Was jouw aanval bij de laatste klim gepland? "Yep!"
Hoe verliep jouw lead-out voor Mikhels? "Goed, maar ik zat nog met zware benen na m’n aanval. We hebben er het beste van gemaakt."
Je keert tevreden terug naar huis? "Zeker!
Nu een korte trainingsperiode voor de Ronde van Zwitserland? "Ja, er moet nog wat bij maar daar hebben we nog tijd voor 💪🏼"