1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Een rode trui op kop van het peloton met nog 4 kilometer te gaan. Enigszins verrassend voerde Mike de Jumbo-Visma-trein aan. Met nog 3 km te gaan verdween hij uit beeld. Mike had zijn taak verricht en liet zich wat uitzakken, waardoor ploegmaat Eduardo Affini de leiderstrui kon overnemen.

 

Rode loods voor Roglic
Voor de start was Mike de blikvanger in Breda. Bij NOS en VRT meldde hij al dat hij vandaag niet ging sprinten. Hij was er om Roglic veilig door West-Brabant te loodsen. Wellicht kwam er later in de ronde weer een kans voor hem. Onderweg bleef Mike steeds met een stralende glimlach meedraaien in de Jumbo-trein. Hij genoot zichtbaar van de geweldige belangstelling en alle aanmoedigingen.


 

Shinen
Bij het Kasteel in Breda kon Mike shinen als leider. Alles kleurde rood: de leiderstrui, het stuurlint, de handschoenen, de sokken, de helm, het mondkapje. Zelfs zijn vrouw Corine was 'dressed in red'.

 

Een kaarsje in de kerk
Voor het geneutraliseerde vertrek van de rit mocht hij met de andere dragers van de leiderstruien in de Grote Kerk van Breda een kaarsje opsteken om wereldwijd alle coronaslachtoffers te gedenken. Alle renners wandelden vervolgens langs de indrukwekkende verzameling van wielershirts. Deze zijn komende week daar nog te bewonderen.


 

Bollentrui
Ook de laatste etappe in Nederland was er eentje voor de sprinters. Al snel kozen 7 renners het hazenpad om een dagje in de aanval te rijden. Zij kregen nooit veel voorsprong, maar Julius van den Berg kon wel leidende positie verbeteren door onderweg bergpunten op te rapen.

 

Allemaal dezelfde tijd
Met nog 20 kilometer te gaan, werden alle vluchters gegrepen en kon er gesprint worden voor de zege. Sam Bennett zegevierde opnieuw en behoudt uiteraard de groene trui. Mike arriveerde in dezelfde tijd als 150e. Affini, de nieuwe leider, kwam als 20e over de meet. In het algemeen klassement hebben de ploeggenoten Oomen (2), Roglic (3), Kuss (4), Teunissen (5) en Gesink (6) dezelfde als Affini.


 

Was het plan dat Affini de trui zou overnemen? "Yep, eigenlijk wel."
Douchen en naar Baskenland? "Ja, we gaan zo vliegen."

Genoten vandaag? "Het was echt een mooie dag. Die zal ik niet snel vergeten."

Tevreden over jouw Vuelta tot nu toe? "Uiteraard!"