1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Team-Jumbo had op 45 km voor finish de zaken mooi onder controle. In slagorde reden Tony Martin, Robert Gesink en Mike rechts van de weg op kop van het peloton. Mike dronk rustig uit zijn bidon totdat een toeschouwster via een groot kartonnen bord de groeten deed aan opa en oma. Tony knalde op het bord, Mike vloog over hem heen en een half peloton ging tegen de vlakte

.Lang bleven we in het ongewisse over Mike zich bevond. Via Twitter en supporters werd duidelijk dat Mike in een groepje reed met andere slachtoffers van de crash: o.a. ploeggenoten Tony Martin, Sepp Kus en oud-ploegmaat Amund Janssen. Op ruim 16 minuten kwamen zij over de streep in Landerneau. Ploegleider Merijn Zeeman vertelde voor de microfoon van NOS dat Mike foto's laat maken zijn gekwetste heup, elleboog en pols. "I had better days", noteert Mike op Strava.


Hoopvol 
Mike schrijft op Twitter: I remember some better openingsstages @LaTour.Suffered a lot in the last 50 k, hopefully the x-rays giving me some good news".


20:00 uur: "Niks gebroken, heup gekeneusd. Morgen wel van start!
20:15 uur: "We zijn net bij de röntgen geweest, maar daar was het echt file! Gelukkig hebben ze daar geen breuken gevonden. De heup is wel redelijk gekwetst. Daar ga ik de morgen, of liever de komende tijd nog wel last van hebben. Een hematoom, zeg maar. Voor de rest heb ik last van mijn pols en elleboog en knie zijn een beetje geschaafd. Maar dat gaan we wel overleven. Dus het wordt geen pretje morgen, maar het had beslist erger kunnen zijn. Hopelijk komen we de dag van morgen goed door, daarna zal het wel beter gaan. Van mijn ploegmaats heb ik eigenlijk nog niemand gezien. Zij hoefden niet mee naar de röntgen. En dat is een goed teken."


Roglic pakt seconden
Na de twee grote valpartijen van vandaag begon een klein peloton aan de beslissende slotklim. Alaphilippe bleek verreweg de sterkste te zijn en werd de eerste drager van de gele trui. Primoz Roglic werd uitstekend gebracht door Wout van Aert en veroverde met zijn 3e plaats ook nog bonificatieseconden.

"Heeft niks te missen"
20 km na de officiële start kreeg Mike al extra aanmoedigingen in het Limburgs .De oplettende tv-kijker zag twee mannen in de uitrusting van de supportersclub: Martin en Thijs. Vanaf hun camping (25 km voor de finish) hadden ze op de fiets een doorsteek gemaakt naar de afdaling van de Côte de Trébéolin. 160 km later zagen ze Mike passeren in het groepje waarmee hij eindstreep bereikte. "Heeft niks te missen", zagen ze …

Over de lange weg naar derde Tourdeelname
De valpartij van vandaag zet het artikel dat vrijdag verscheen in Trouw wel in heel bijzonder daglicht. Kick Hommes sprak namelijk met Mike over de zijn blessureleed. Onder de titel Mike Teunissen weet wat mensen dachten: Die gast in die gele trui, fiets die nog? lezen we hoe Mike eraan heeft gewerkt om terug te komen op niveau. Blessures hielden hem immers anderhalf aan de kant, nadat zijn goede prestaties in de Tour hem aan de top van het Nederlandse wielrennen brachten. "De geschiedenis nam hem definitief op in de annalen."

 


Mikes statistieken na 1e etappe (zaterdag 26 juni)
Daguitslag 178e (na valpartij) op 16:29 minuten
Algemeen klassement 178e op 16:39 minuten
Ploegenklassement 1e
Eerste renner Jumbo-Visma Primoz Roglic (3e op 14 seconden)
Aantal renners in koers 181 (gestart 184)
Team Jumbo-Visma 8 (gestart 8)
Tot nu verreden kms 187
Hoeveel kilometers nog 3201,5