Hij miste met zijn vierde plaats net het podium. Maar de lach verdween niet van Mikes gezicht. Ploeggenoot Timo Roosen had immers het rood-wit-blauw gepakt en zelf reed hij een geweldige wedstrijd.

In de slotfase volgden de demarrages elkaar snel op. Die van Mike leverde niets op, maar toen Timo twee kilometer voor finish ging, hield Mike  even de benen stil en weg was de nieuwe kampioen.

Jacht naar de kopgroep
In de enorm lastige koers rond de Vamberg reden al vroeg 17 renners weg, met voldoende Jumbo-mannen: Groenewegen, Leemreize, Roosen en Kooij. Na een felle strijd slaagde de ploeg erin topfavoriet Van der Poel te slopen en met hulp van o.a. Oomen, Eenkhoorn en Roosen kwam ook Mike in de slotfase in de kopgroep terecht.

Fietswissel
Halverwege de wedstrijd wenkte Mike de ploegleidersauto. Even later zagen we de oud-veldrijder van de fiets springen, naar de reservefiets sprinten, opspringen en weer op weg gaan naar het groepje waarin hij toen reed. "Het balhoofd was los getrild op de kinderkopjes. Bovendien vond ik mijn bandendruk wat hoog. In één wissel kon ik mooi alles oplossen."

De Tour wacht
Meteen na de finish kwamen de beelden voorbij van grote vreugde bij de Jumbo-renners: het was gelukt! Mike gaf meteen aan dat hij trots was op zijn ploeg. Bovendien  bevestigt zijn goede prestatie dat hij met een gerust hart kan afreizen naar de start van de Tour.  "De laatste ronde voelde ik dat winnen lastig ging worden. Dat was balen. Maar wat een mooie koers en prachtig voor Timo! Ook op tv zal het beslist spannend geweest zijn."