In het laatste nieuws op zijn website meldde Mike dat zijn herstelproces na zijn blessure goed verliep. In de derde week van maart werkte hij de eerste en voorzichtige wegtrainingen af en bezocht hij dagelijks de fysiotherapeut. Begin april kregen de wegtrainingen iets meer lengte en werd af en toe de fysio verminderd om zo toch al een training te doen van enkele uurtjes.

Mike: "Eigenlijk verliep dat goed, al was het ook wel druk met fysio en deze duurtrainingen. Het gaf me wel een goed gevoel. Een gevoel om op te bouwen naar een nieuw begin in mei. Voorzichtig deed ik ook mijn eerste blokjes, zonder écht explosief te trainen. Het advies van alle begeleiders was omdat nog achterwege te laten."

Korte trainingsstage regio Alicante

Mike sloot zich een dag of tien geleden aan bij een trainingsstage met Dylan Groenewegen en een collega-trainingsmaat uit de Metec-formatie. In de regio Alicante – waar Groenewegen een appartement heeft – maakten ze uren. Trainingen van vijf tot zes uurtjes waren geen uitzondering. "Ik was er een weekje en ook in Spanje voelde het goed. Het weer was echter niet optimaal. Hoewel we vaak in het zonnetje vertrokken, hadden we toch druilerig en bewolkt weer. De temperatuur was gelukkig wel in orde."

Hongarije komt er aan, zonder Dylan

Langzaam maakt Mike zich nu op voor zijn herbegin op woensdag 12 mei in de Ronde van Hongarije. Een vijfdaagse koers met veel kansen voor de sprinters. Mike zou hier samen met Dylan Groenewegen een vertrouwd koppel vormen. Afgelopen dinsdag maakte Team Jumbo-Visma echter bekend dat Groenewegen op zaterdag 8 mei van start gaat in de Giro d'Italia. Hij vervangt – na zijn schorsing - in Italië zijn ploegmaat Chris Harper. De Australiër heeft last van een oogaandoening.

Ploegmaats vooral uit Development Team

"Ik hoorde het de vorige week in Spanje. Nu zal de 19-jarige Olav Kooij meegaan naar Hongarije. Ook hij staat zijn mannetje in de sprint. Verder verwacht ik redelijk wat renners uit het Development Team. In deze jonge formatie zal ik mijn ervaring gebruiken en wellicht de mentor zijn. In Hongarije krijgen we vier ritten voor de sprinters voorgeschoteld en één aankomst bergop. Het sprinten is nog een beetje een vraagteken. De échte aanzet en de korte piekvermogens heb ik nog minimaal getraind. We zullen zien. Het is belangrijker om er weer bij te zijn. Ik heb 8 à 10 weken hard gewerkt om weer in competitie te komen. Dat gaat gelukkig lukken", aldus een tevreden Mike.

Verdere voorbereidingen tot Tour

Intussen werd ook de Tourselectie van Mike deze week bevestigd. Door het team en de trainers wordt achter de schermen gewerkt aan het verdere plan in de aanloop naar de Tour. Waarschijnlijk met enkele wedstrijden en een hoogtestage. In de periode tot  de start van de Ronde van Hongarije wil Mike nog enkele dagen naar Luxemburg trekken. Door de coronamaatregelen is dit nog onzeker, net als de wedstrijdplanning. De coronapandemie zorgt nog steeds voor afgelastingen, terwijl er ook weer wedstrijden worden georganiseerd, die eerder dit jaar werden uitgesteld.